Ukens profil – Ricki Sickenger

Jan 25, 2019 | Nyheter

Vårt største aktiva er våre ansatte og vi vil fremover gi de anledning til å fortelle litt om hva de jobber med og hvorfor de liker å være konsulent i Sonat. Ricki er en anerkjent fagmann i Bergen og en høyt verdsatt kollega i Sonat. Ricki er ukens profil og vi har derfor benyttet anledning til å stille Ricki noen spørsmål om hvordan han opplever konsulenttilværelsen.

 

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er IT konsulent og jobber som utvikler. Jeg jobber både med backend- og frontend-teknologier, avhengig av hva kunden trenger.

 

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Jeg jobber for tiden i et team som lager en mikrotjeneste-backend i Go. Denne tjenesten benytter maskinlæring for å levere personlige anbefalinger. Vi har fokus på stabilitet og feilhåndtering, og Go er et veldig godt valg for vårt formål. 

I et av de siste oppdragene jobbet jeg med visualisering og VR. Vi laget digitale tvillinger som viste sensordata i sanntid fra utstyr plassert rundt i verden. Sensordata ble tolket av maskinlæringsalgoritmer som kunne fortelle når feil oppstod. Jeg jobbet med visualisering av de digitale tvillingene i et VR rom der flere kunne koble seg opp og samarbeide om diagnostisering av utstyret.

 

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Jeg har jobbet som utvikler siden 1998.

 

Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Nei. Jeg begynte som programmerer i et webdesignbyrå, men i 2000 startet jeg og noen venner opp et spillselskap. Der jobbet jeg i 9 år med å lage et online spill (mmo) kalt Darkfall Online. Etter det begynte jeg som konsulent, og i 2012 var jeg med og startet konsulentselskapet Sonat, som jeg jobber i fremdeles. Som konsulent har jeg hatt flere spennende oppdrag.

 

Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg programmering?

Jeg var 11 år gammel når jeg begynte å programmere BASIC på en Commodore 64. Jeg begynte å programmere fordi jeg ville finne ut hva man kunne få maskinen til å gjøre. Så ble jeg hektet.

 

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Jeg bruker Go i mitt nåværende oppdrag, men har også brukt Java, C#, Javascript, Python og flere andre språk. Hvilket språk jeg bruker kommer an på problemet som skal løses og hva kunden foretrekker.

Sonat har i dag 51 ansatte og leverer tjenester innen IT rådgiving, prosjektledelse, maskinlæring, kunstig intelligens, front-end utvikling, back-end utvikling og arkitekturrådgiving. Selskapet er solid og har hatt god og lønnsom vekst gjennom snart 5 år.

Sonat har kontor i Bergen og Oslo.

Kontakt

Sonat Consulting Oslo AS
Karl Johansgt 25
0159 Oslo

Kontakt: hallvard.romstad@sonat.no
+47 924 14 706

Sonat Consulting Bergen AS
Sandviksboder 5
5034 Bergen

Kontakt:
jonny.klemetsen@sonat.no
+47 982 19 551