Fagdag – AI og Maskinlæring

Aug 30, 2019 | Fagdag

Første fagdag etter ferien var viet til to parallelle sesjoner. Den første sesjonen handlet om de grunnleggende teknikkene i maskinlæring og det andre sporet var for de viderekommende og to for seg bruk av AI ifm planleggingsprosesser.


Sesjon 1 (Introduksjon til ML): 

Dette sporet  var for de som ikke har vært borti maskinlæring eller AI tidligere og har lyst å få litt praktisk erfaring med det.
Målet var å gi et overblikk og forståelse for Maskinlæring. 
Læringsmålet var klassifisering, lage rekommandasjoner, og forstå hva dype nettverk er.
Det ble lagt opp til konkrete øvelser i grupper på 2 og 2.

                                                                                                                                                                                          Sesjon 2 (Planning AI): 

Vi fikk en introduksjon til hva Planning AI er, inkludert HTN og GOAP. Vi fikk mulighet til å oppgaver som ga deletagerne praktisk forståelse for mulighetene som ligger i Planning AI.

                                                                                                                                                                                              De konkrete øvelsene baserte seg på utviklingsplattformen Unity. Vi har hatt fagdag i Unity tidligere, så denne gangen gikk vi ikke gjennom hva det er for noe, men vi satt sammen gruppene slik at det er minst en som har vært borti Unity tidligere. Vi brukte Unity fordi det er en fin måte å kunne visualisere ting på, og fordi det er en platform som kan brukes til mange nyttige ting.

 

Sonat har i dag 62 ansatte og leverer tjenester innen IT rådgiving, prosjektledelse, maskinlæring, kunstig intelligens, front-end utvikling, back-end utvikling og arkitekturrådgiving. Selskapet er solid og har hatt god og lønnsom vekst gjennom snart 8 år.

Sonat har kontor i Bergen og Oslo.

Kontakt

Sonat Consulting Oslo AS
Karl Johansgt 25
0159 Oslo

Kontakt: hallvard.romstad@sonat.no
+47 924 14 706

Sonat Consulting Bergen AS
Sandviksboder 5
5034 Bergen

Kontakt:
jonny.klemetsen@sonat.no
+47 982 19 551