Fagdag – OWASP Top 10 & React Native

Oct 25, 2019 | Fagdag

Den tradisjonelle månedlige fagdagen for oktober handlet om to tema. OWASP Top 10 og React Native. Temaene var adressert i to spor hvor Sonat ansatte kunne velge hva som var av størst interesse og verdi.is gjenkjenna sårbarhetane og korleis utnytta dei.

I spor 1 – OWASP TOP 10 -satte fokus på de ti mest vanlige sårbarheter i en Webapplikasjon.

Som konsulentar har vi gleden av å jobba med utvikling av funksjonalitet som kunder bruker direkte – dette kan være nettbanker, visualiseringsverktøy, streamingtjenester og mye mer. Dette grensesnittet mellom bruker og data kan være utsatt for angrep, og kan ha et stort skadepotensial.

For å øke bevisstheten rundt dette valget vi en praktisk tilnærming der vi satt oss inn i svakheter samt hvordan gjenkjenne sårbarhetene og hvordan utnytte de.

I spor 2 – React Native – ble det gitt en introduksjon til et svært populært javascript rammeverk som brukes for å lage web applikasjoner. React Native gjør det mulig å bygge plattform-tilpassede (native) applikasjoner til iOS og Android. Deltakerne fikk også innføring i hvordan opprette og konfigurere et Firebase-prosjekt, med autentisering og sikkerhetsregler. Firebase er en sanntids-database tilpasset web og mobil.

Etter en innføring i react native (med livecoding) laget deltakerne en app for å få en oversikt over ulike cryptocurrencies, vise historiske data og abbonere på endringer i Firebase.

Sonat har i dag 63 ansatte og leverer tjenester innen IT rådgiving, prosjektledelse, maskinlæring, kunstig intelligens, front-end utvikling, back-end utvikling og arkitekturrådgiving. Selskapet er solid og har hatt god og lønnsom vekst gjennom snart 8 år.

Sonat har kontor i Bergen og Oslo.

Kontakt

Sonat Consulting Oslo AS
Karl Johansgt 25
0159 Oslo

Kontakt: hallvard.romstad@sonat.no
+47 924 14 706

Sonat Consulting Bergen AS
Sandviksboder 5
5034 Bergen

Kontakt:
jonny.klemetsen@sonat.no
+47 982 19 551