Ukens profil – Espen Kvalheim

Apr 30, 2020 | Nyheter

Vårt største aktiva er våre ansatte og vi vil fremover gi de anledning til å fortelle litt om hva de jobber med og hvorfor de liker å være konsulent i Sonat. Her kan du bli bedre kjent med Espen Kvalheim. 

 

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er seniorkonsulent og jobber som utvikler. Jeg jobber både med backend- og frontend-teknologier, avhengig av hva kunden trenger.

De siste årene har jeg også hatt rollen som fagleder for backend teknologi i Sonat, som gir meg mulighet til å jobbe med fagutvikling, rekruttering og tilbudsarbeid.

 

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

De siste årene har jeg vært i oppdrag hos Sparebanken Vest. Skal jeg dra frem et spesifikt prosjekt, må jeg si det var ekstra gøy å være med på utviklingen av selvbetjent møtebooking. Et spennende prosjekt som også gav mulighet til å jobbe mye med teknologi som Azure og Kubernetes.

 

Hva slags utdannelse har du?

Jeg har master i informatikk med fordypning i kodeteori og kryptering.

 

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Jeg fikk min første jobb som utvikler i 2006, og har vært i Sonat de siste 7 årene.

 

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

De fleste oppgaver blir interessant når man graver seg ned i de, men jeg foretrekker helt klart å jobbe med prosjekter der jeg kan være med på hele utviklingsløpet fra konsept til ferdig produkt.

 

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Det går mye i C# og javascript.

 

Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Største delen av den faglige utviklingen skjer i det jeg gjør hver dag i mitt oppdrag hos kunde. Å jobbe for en kunde som er fremoverlent og på jakt etter de beste verktøyene for å løse oppgavene, er avgjørende for å bygge opp erfaring med ny teknologi.

Ellers lærer jeg veldig mye av å være en del av et sterkt fagmiljø i Sonat, og gjennom fagdagene våre får jeg stadig innblikk i nye teknologier.

 

Hvor mye programmerer du på fritiden?

En gang i blant får jeg en idé til et hobbyprosjekt, og da kan det bli noen sene kvelder. I mitt siste hobbyprosjekt utviklet jeg en open banking web-app som mine barn bruker for å se saldo på kontoen sin, samt en visualisering av verdien av penger opp mot ting de ønsker seg. I tillegg implementerte jeg stemmestyring for overføring av ukepenger. Dette er et av få hobbyprosjekter som har endt opp med å bli brukt regelmessig, så det er ekstra kjekt.

 

Har du noen (andre) hobbyer?

Jeg har en tendens til å bli litt revet med på det meste som innebærer fysisk aktivitet, og det går i sykling, klatring, rulleski, nedoverski, bortoverski, fotball… Som et resultat av dette er sportsboden så full at ungene må ha syklene sine på soverommet. Ellers har jeg en familie jeg liker å tilbringe mye tid sammen med, og det er ekstra stas når ungene begynner å bli så store at vi har noen felles interesser.

 

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

I utgangspunktet sitter jeg omtrent all min tid ute hos kunde. Jeg har ikke vært tilhenger av hjemmekontor tidligere , men i disse Corona-tider har jeg imidlertid virkelig fått prøvd ut hjemmekontor og må innrømme at det fungerer veldig bra. Det blir spennende å se om erfaringer fra denne perioden vil påvirke måten vi jobber på etter Corona.

 

Hvilke teknologier eller fagområder ønsker du å jobbe med fremover?

Jeg har jobbet en del med skytjenester de siste par årene, og håper å fortsette mye med det. Ellers ønsker jeg å få mer erfaring med kubernetes og tilhørende økosystem.

 

Hva er det beste frynsegodet du får hos Sonat?

Fagdagene våre er viktig for meg. Å bruke hele arbeidsdager internt i Sonat for å jobbe med fag er utrolig bra for den faglige utviklingen, men også viktig som en sosial møteplass med kollegaer. I tillegg er både jeg og resten av familien veldig fornøyd med den sosiale kalenderen, og ungene gleder seg i et år til Myrkdalen turen for å møte barna til kolleger.

 

Sonat har i dag 63 ansatte og leverer tjenester innen IT rådgiving, prosjektledelse, maskinlæring, kunstig intelligens, front-end utvikling, back-end utvikling og arkitekturrådgiving. Selskapet er solid og har hatt god og lønnsom vekst gjennom snart 8 år.

Sonat har kontor i Bergen og Oslo.

Kontakt

Sonat Consulting Oslo AS
Karl Johansgt 25
0159 Oslo

Kontakt: hallvard.romstad@sonat.no
+47 924 14 706

Sonat Consulting Bergen AS
Sandviksboder 5
5034 Bergen

Kontakt:
jonny.klemetsen@sonat.no
+47 982 19 551