Ukens profil – Hadrien Kohl

Feb 19, 2021 | Nyheter

Vårt største aktiva er våre ansatte og vi fortsetter med å gi de anledning til å fortelle om hva de jobber med og hvorfor de liker å være konsulent i Sonat. Her kan du bli bedre kjent med Hadrien Kohl.

 


Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg jobber som IT-konsulent. Programmeringsrådgiver er et annet begrep for det. Det betyr at jeg bruker min kunnskap og forståelse av hvordan datamaskiner fungerer og samhandler til å hjelpe kunder med å lage programvare. 

 

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

I det siste har det vært mye hjemmekontor så klart. Men før pandemien har jeg alltid jobbet hos kundene. Dette varierer veldig fra kunde til kunde selvfølgelig. 

Jeg liker best å jobbe på kontoret, der man kan interagere med andre og være sosial.

 

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Dette er vanskelig å svare på. Jeg vet ikke helt fra når jeg kan kalle meg en utvikler, jeg fikk en programmeringshåndbok (BASIC) fra min bestefar da jeg var rundt 12 år gammel. Jeg fikk lov til å låne en datamaskin hos en venn hver onsdag og jeg husker at jeg gjorde dette et helt år. 

Etter at jeg fikk min egen datamaskin og internett falt jeg fort inn i linux miljøet. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å endre kildekoden til programvarene jeg installerte på min maskin.

Men min første IT-jobb var i 2006 for Leger Uten Grenser så jeg ville si 15 år.  

 

Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Jeg er opprinnelig fra Frankrike. Jeg har jobbet for tre arbeidsgivere i Paris. Jeg prøvde meg også som selvstendig næringsdrivende da jeg var student.

Etter at jeg flyttet til Norge har jeg jobbet for en privat bedrift før jeg ble konsulent. Jeg har også startet min egen bedrift her i Norge for å jobbe med elektronikk.

 

Hvilken pc-plattform/OS foretrekker du selv å bruke?

Jeg har brukt GNU/Linux siden jeg ble 14 år. Før i tiden var jeg så ekstrem at jeg brukte gentoo, en såkalt rolling-release hvor alt kompileres, men det tok mye tid så nå bruker jeg Archlinux. 

 

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Jeg programmerer mest i java. Men jeg har jobbet mye med Javascript etter at NodeJS ble stort. Jeg liker også GoLang og C.

 

Hva er favorittspråket og hvorfor?

Enda et tøft spørsmål. Jeg har lyst å nevne Lua fordi språket er så enkelt og elegant.

Jeg liker Go(Lang) og sine opiniated design choices. Det er veldig vanskelig å skape feil med det språket synes jeg.

Hvordan Javascript er blitt et raskt fellesskapsstyrt språk i kontinuerlig endring er også noe fascinerende.

Java og alle JVM baserte språk er så klart det jeg er mest erfaren med. 

Jeg klarer ikke å velge ut et rett og slett.

 

 

Hvilke to verktøy greier du deg ikke uten, og hvorfor?

GIT og en Unix shell. Det er vanskelig å oppfatte hvordan programmerer kunne samarbeide før GIT fantes. Jeg liker også å bruke GIT til å samarbeide med meg selv, det hjelper meg å være strukturert.

Jeg bruker shell hver eneste dag på jobb. Jeg kan veldig raskt sette sammen kommandoer jeg har brukt i mange år til å løse små tekniske problemer eller automatisere noe som ellers hadde tatt meg mye tid. 

 

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Min favoritt må være modellering eller arkitektur. Hvordan man samarbeider for å oversette en konkret problemstilling i kode. 

Finne den balanse som gjør at en teknisk løsning er elegant, effektiv, enkelt å vedlikeholde osv. Det er mye estetikk og skjønnhet i den kreative prosessen synes jeg.

 

Ser du noen trender framover som vil påvirke oss?

Jeg tror at de nye nettverksstandardene vil endre måten vi tenker på enheter på. Fra det kommende 5G-nettverket til LTE-M og WiFi-standarder med lav energi. Det er noe mange har spådd i årevis, men jeg tror at vi bare nå har grunnteknologien til å se det skje.

 


Har du noen (andre) hobbyer?

Jeg spiller volleyball en del. Jeg startet å spille i Frankrike og ble med i OSI klubben da jeg flyttet til Oslo. Jeg liker at det er teknisk idrett og lagfølelsen. Det var også utrolig hjelpsomt for å lære meg norsk.

 

Hva gleder du deg mest over ved å jobbe som utvikler?

Jeg liker det tidspunktet når alle deler av et system faller på plass, etter at man har tenkt på løsningen, samarbeidet og skrevet kode (og testet!). Når man kan bare nyte at ting fungerer som det skal og man kan se verdien i det man har realisert. Det er ganske kult!

 

Hva er det kjekkeste med å jobbe i Sonat?

Mine kolleger. Vi bruker mye tid, energi og ressurser på å bli kjent med hverandre og deler kunnskap. Jeg vet at mange andre bedrifter påstår de gjør det samme, men vår modell gjør at vi faktisk blir ganske nære. 

 

Sonat har i dag 64 ansatte og leverer tjenester innen IT rådgiving, prosjektledelse, maskinlæring, kunstig intelligens, front-end utvikling, back-end utvikling og arkitekturrådgiving. Selskapet er solid og har hatt god og lønnsom vekst gjennom snart 8 år.

Sonat har kontor i Bergen og Oslo.

Kontakt

Sonat Consulting Oslo AS

Adresse:
Karl Johansgt 25
0159 Oslo

Kontakt:
Kjell Værøy Ljøstad

kjell.ljostad@sonat.no
+47 952 67 129

Sonat Consulting Bergen AS

Besøksadresse:
C. Sundts gate 17-19
5008 Bergen

Postadresse:
Sonat Consulting Bergen AS
Postboks 234 Sentrum
5804 Bergen

Kontakt:
Jonny Klemetsen

jonny.klemetsen@sonat.no
+47 982 19 551

Personvernerklæringen