Hero

Årets første Fagdag

Av Jonny Klemetsen, Jonas Waage og Celina Rongved

Publisert 01.02.2024

Sonats første fagdag i 2024 ble innledet med en fusjon av faglig ekspertise og samhold. Deltakerne ved både Oslo- og Bergen-kontorene engasjerte seg i en unik programmeringskonkurranse, hvor kreativitet og teknisk dyktighet sto i fokus. Dagen begynte med en åpen oppgave, designet for å utfordre deltakerne til å finne innovative løsninger og oppmuntre til kontinuerlig forbedring gjennom dagen. Oppgaven gikk ut på å implementere en algoritme for å lande et romskip på månen.

I år var det lagt mye innsats i å lage en oppgave som gav reelle utfordringer og hvor det var mulig å kåre et lag som vinnere. Det var mange lag som stilte til start.

Spacehex:
Programmeringskonkurranse (Battle of Code) hvor det konkurrereres i å lage et program som styrer et fartøy gjennom et 2D landskap. Landskapet simulerer en planet uten atmosfære. Vinner er programmet som raskest kommer frem på det mest kompliserte landskapet. Deltakerene får tilgang til en veldig enkel klient i sitt valgte språk (Kotlin, C#, Javascript, Python eller Go) som de må utvide med sin løsning. Underveis kan deltakerene koble opp og teste mot flere ulike testlandskap. Til slutt vil alle koble opp og gjennomføre flere felles løp mot til da ukjente konkurranselandskap.

Vanskelighetsgrad:
Dette er en vanskelig åpen oppgave uten noen enkel beste løsning. Kontroll i newtonsk dynamikk med mye treghet er utfordrende, og å finne en god vei i ukjente landskaper er også vanskelig. Anbefales at en har 4+ timer til å jobbe med den.

Mot slutten av dagen ble spennende Code Clashes arrangert, der deltakerne konkurrerte om å løse mindre problemer raskest, skrive den korteste koden eller optimalisere koden basert på input og output data. Dette ga en ekstra dimensjon av kreativitet og konkurranseelement.

Dagen ble avsluttet med en hyggelig middag og hyggelig fellesskap, både i Oslo og Bergen.

Teamet ser nå frem til kommende fagdager, hvor vi kan fortsette å utforske, lære og vokse sammen!

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment