Hero

Årets julegave

Publisert 22.12.2017

Sonat følger tradisjonen og støtter en veldedig organisasjon. Årets julegave går til Sykehusklovnene. Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene bidrar til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon. deres hovedmål er: “Alle barn innlagt på sykehus skal få besøk av sykehusklovner.”

Den første sykehusklovnen vi kjenner til dukket opp på et barnesykehus i London for over 100 år siden. En sykehusklovn lager ikke fargesprakende dyr av knirkende ballonger, men trår varsomt og oppmerksomt rundt på de forskjellige barnepostene. Gjennom improvisasjon, lydhørhet og sin helt spesielle klovnekommunikasjon besøker de pasienter, pårørende og helsepersonell. Sammen skaper klovn og barn unike øyeblikk hvor sykehusets rutiner må vike plass for noe annet.

Fra 2001 har sykehusklovnene vokst fra en klovn på Ullevaal sykehus vokst til 30 sykehusklovner med avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Akershus, Drammen, Skien, Haugesund, Arendal.

I 2016 hadde sykehusklovnene mer enn 900 besøksdager og 17000 møter med pasienter mellom 0-18 år.

Sonat ønsker samarbeidspartnere og kunder en riktig god jul og godt nyttår.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi