Hero

Bli bedre kjent med Geir Lillebø

Av Geir Lillebø

Publisert 11.12.2021

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er Direktør for Salg og Forretningsutvikling. En flott tittel som egnes godt til signeringsrett og gjøre min mor stolt. La deg likevel ikke lure; det kokes kaffe, bestilles kopipapir og det lempes møbler når vi flytter på kontoret. Vi er bare 3 stk som ikke er i fakturerbart arbeid, det betyr at vi må løse mange oppgaver. Vi liker å se på oss som tannhjulene i bedriften, de som skal sørge for at kundene og konsulentene er fornøyde. At det er tett sammenheng mellom de faktorene er åpenbart.

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Definitivt mest på kontoret. Er et sosialt menneske og setter veldig pris på samhandlingen og kaffepraten vi får der. Er det dager jeg ser det er mye administrativt arbeid tar jeg gjerne hjemmekontor - ikke at andre forstyrrer meg, det ordner jeg helt fint selv.

Kan du fortelle litt om hva du har jobbet med før du startet i Sonat?

Mennesker har alltid vært faget mitt, og utdanningen er som lærer med noen ekstra fag i blant annet personalledelse. Jobbet som lærer i 3 år før jeg ville prøve noe annet og ble da konsulent. Fant ut at csv-filer kan være spennende og gjorde et stykke prosesskartlegging før jeg visste hva prosesskartlegging var. Fikk debuten som selger i 2006 og følte meg som verdens beste, det var jeg selvsagt ikke, men arbeidsmarkedet var helt vilt den gang. Rekrutteringsarbeid var også moro og de komponentene har fulgt meg frem til i dag. Har jobbet med IT siden 2009 i både halvstore og veldig store selskap før jeg fant hjemmet mitt i Sonat i 2017.

Hvor lenge har du jobbet med salg og markedsføring?

Profesjonelt oppsøkende salg siden 2006. Har ellers solgt egne stereoanlegg og ikke minst øl siden jeg er fra en kommune der å selge øl i butikken var ren dødssynd.

Har du noe du brenner for på jobben?

At de rundt meg skal ha det bra, at de føler seg verdsatt og sett. Blir veldig glad når folk deler personlige gleder og utfordringer med meg; det følger et stort ansvar med det, men den toveis tilliten der gir fryktelig mye. Å legge til rette for andres utvikling i form av nye prosjekter eller kunder gir mye inspirasjon.

Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg ledelse?

Aner ikke om ledelse er noe som læres eller noe som erfares. Trolig en god miks. Var ofte lagkaptein i ungdomsfotballen, men kan ikke erindre om jeg hadde noen påvirkning på laget av den grunn. Var selvutnevnt manager for det vakreste fotballaget noensinne, Shadwell, som herjet i Nattcup på Sunnmøre. Ellers har jeg stort sett hatt ledende stillinger/personalansvar nesten hele yrkeslivet. Jeg er ganske sikker på at jeg håndterer situasjoner mye bedre i dag enn jeg gjorde for noen år siden - vil gå så langt som å nesten unnskylde meg til de jeg har vært leder for når jeg var ung (yngre). Kan jeg si at jeg har lært av erfaring og fremdeles har noen maraton å gå?

Har du noen teknologiske preferanser?

God WiFi så kan det meste ordnes. Nå skriver jeg på en iPad Pro (takk Sondre) på en terrasse i Arguineguin. Fleksibilitet er stikkordet, og gjerne en håndfull devicer som passer for sin bruk. Hater touchpad og elsker fullsize tastatur. Foretrekker Windows på PC og Apple-produkter på telefon og nettbrett, uten at jeg er i nærheten av religiøs på det. Liker også verktøy som kan løse mange oppgaver samt er lett å sette seg inn i, eksempelvis Trello.

Hva gjør du på utenfor jobben?

Har vært fotballtrener for gutter født 2010 i Åsane siden de begynte. Utrolig kjekt og givende å se barn finne felles glede i fotballen og utvikle seg som mennesker og fotballspillere. Vi er så heldig å ha mange trenere, det vil si at det ikke er krise om du må stå over i ny og ne. Ekstra bonus å få bli bedre kjent med alle foreldrene!

Spiller også fotball med Sonat og ikke minst bingefotball med gjengen i nabolaget. Sistnevnte er menn i sin beste alder fra 38-55 med varierende nivå. Helproft opplegg med påmelding, nådeløs rangering i nivå og så trekning slik at en vet lag og draktfarge for dagen etter. Ikke overraskende er jeg blant de svakeste og jeg angrer en del på at jeg ikke har sparket ball på mange år, det er rett og slett veldig moro!

Etter slik en innledning må det innrømmes at fysisk fostring nok ikke tar så mye tid, men det ser alltid bra ut å sette det først. Største lidenskap er Everton, heldigvis har jeg en fantastisk jobb slik at depresjonen rundt det laget ikke tar overhånd. Ellers games det mainstream, er en helt ok CS-spiller og trives med spilling blant kolleger der. Ser det meste av MMA og synes poker er moro, dog lite innbringende.

Hva har Sonat som gjør at valget falt på dem?

Valget den gang gikk på attraktivitet, i form av at det var kjent at de flinkeste folka jobbet der, og jeg kjente allerede noen av de. Det har kommet til mange flere, men kulturen er den samme. Fagmiljøet er helt enormt og som selskap prøver vi å være så rause vi kan. Vi har stor åpenhet og utelukkende kjekke folk. Hvor mange andre steder gir du blaffen i hvilket bord du havnet på i en sosial setting?Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad