Hero

Bli bedre kjent med Kateryna Saraieva

Publisert 25.09.2021

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg jobber som senior konsulent i Sonat. Min spisskompetanse og interesser ligger i softwareutvikling, arkitektur og agile prosesser.


Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Jeg begynte i Sonat i mars i år og startet hos Visma Real Estate med en gang. Jobber mest med backend. Teamet vårt er ansvarlig for utvikling av systemløsningene for eiendomsbransjen i Norge. Jeg er involvert i design og implementering av ny api-plattform for både interne og eksterne kunder.


Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Det har vært 100% hjemmekontor det siste året, på lik linje med de andre. Men jeg er ganske sosialt og gleder meg til å være tilbake på kontoret, med mest mulig offline kommunikasjon med teamet mitt.


Når begynte du å jobbe som utvikler?

Jeg begynte mens jeg fortsatt studerte på universitetet. Det var i... 2006 hvis hukommelsen ikke svikter meg.


Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Jeg har jobbet med utvikling av IT-løsninger for flere selskaper både i Ukraina og i Norge.


Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg programmering?

Jeg var 15 år, da jeg begynte på videregående skole med fysikk som hovedretning. Men vi hadde også mange forskjellige gode emner i informatikk. Etter rimelig tid i fysikkopplæring ble vi enige, sammen med Einstein, Newton og gjengen at jeg er mer interessert i spennende informatikk- og utviklingsverden.


Hva slags utdannelse har du?

Mastergrad i Informatikk fra Donetsk Nasjonalt Universitet i Ukraina.


Hvilke plattformer utvikler du vanligvis for?

Jeg utvikler mest for .NET plattformen.


Hvilken pc-plattform/OS foretrekker du selv å bruke?

Gradvis druknet i Apple ekosystem, så Mac har blitt det beste for meg i løpet av de siste årene. Men på jobben har jeg brukt Windows fra før Visma Real Estate tider, nå er det Linux.


Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Det er mest C# og .NET, litt av SQL nå. Når jeg holder på med frontend utvikling er det Javascript og React.


Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg foretrekker backend utvikling, tjenester og API. Men det viktigste er å jobbe med flinke folk i teamet, for å finne de beste løsningene for utfordrende oppgaver. Og å ha det gøy underveis, selvsagt!

Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Jeg prater med kollegaer, følger med på spesialiserte feeds, blogger og faggrupper på Internett. Liker å være med på konferanser for både inspirasjon og nettverksbygging. (Og selvsagt på fagdagene våre!)


Hvor mye programmerer du på fritiden?

Det er alt for mange spennende ting i verden og alt for lite fritid!


Har du noen (andre) hobbyer?

Hobbyer? Tja, jeg liker å male og å lage skisser, spille gitar og har til og med prøvd ukulele takket være selvisolasjon:) Jeg er også glad i å lese, holder på med å prøve lydbøker da det er enklere å kombinere med andre aktiviteter. Jeg spiller tennis og er med i folkedans gruppe som er en del av ukrainsk forening i Bergen. Og det er også så gøy å treffe venner for en god prat eller brettspill. Men det jeg liker best er å reise, utforske nye steder og komme tilbake til de som ble mine favoritter.


Opplever du at jobben som utvikler har noen negative sider?

Det er lett og "gjemme seg hjemme" når du jobber som utvikler, spesielt i disse tider med mye hjemmekontor. Grensen mellom arbeids- og fritid ble nesten visket ut, så life-work balanse er nøkkelen!


Hvorfor er du en “Sonater”?

Jeg trives godt med kollegaer når vi treffes. Sonaterne er morsomt, kule, smarte og høykompetente. Sonat gir meg masse muligheter for selvutvikling og arbeid i diverse områder.


Hvor søker du hjelp når du trenger det?

«OK, Google...» ;)


Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad