Hero

Bli bedre kjent med Kjell Ljøstad

Publisert 10.09.2020

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.


Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er daglig leder for Sonat Consulting Oslo. Det er en ganske allsidig jobb. Siden jeg foreløpig er alene på administrasjon har jeg ansvar for salg, rekruttering, personaloppfølging og det meste av admin.

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Vanligvis er jeg mye ute hos kunder og konsulenter, men på grunn av pandemien jobber jeg for tiden mye hjemmefra og tilbringer mye tid i webmøter og i telefonen.

Kan du fortelle litt om hva du har jobbet med før du startet i Sonat?

Jeg startet karrieren som konsulent i AS EDB, men manglet både interesse og evner. Derfor gikk veien over til salg, hvor jeg fant noe jeg hadde talent for og som jeg syntes var morsomt og givende.

Jobben min som selger har tatt med til Progress Software, Itera Consulting Group og Microsoft. Min første jobb som leder fikk jeg da jeg bygget opp Websteps .Net avdeling i Oslo fra 0 til 55 ansatte. Etter 10 år sluttet jeg i den jobben og var med på å grunnlegge konsulentselskapet Boitano. Da jeg ga meg etter halvannet år var vi 45 ansatte.

I tiden før jeg startet i Sonat har jeg vært involvert i å bygge opp et digitalt lederutviklingsfirma som heter Mitt LederUnivers.

Hvor lenge har du jobbet som med salg og ledelse?

Jeg startet i min første jobb som selger i 1999 og jeg har jobbet som leder siden 2007.

Har du noe du brenner for på jobben?

Jeg er en varm tilhenger av Relasjonsledelse. Det har vært bærebjelken i mitt lederskap i mer enn 10 år. Det å kjenne de ansatte, finne ut hva de er gode på og utvikle det, er det som gir meg mest glede i jobben.

Jeg er også opptatt av å skape bedrifter hvor de ansatte er involvert å utforme verdisett og visjon og hvor de stadig involveres i å utvikle strategien. For meg er det å skape en god arbeidsplass essensen i det jeg gjør.

Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg ledelse?

Før jeg begynte som leder i 2007 var min lederutdanning begrenset til å ha skumlest “Good to Great”. Siden har jeg vært gjennom flere kurs i Relasjonsledelse og leser jevnlig litteratur om ledelse.

Hva slags utdannelse har du?

Jeg begynte på flere utdanninger før jeg havnet på Systemering og Databehandling på det som i dag heter Universitetet i Agder. Jeg tok ett år elektronikk og tre år kjemi før dette.

Har du noen teknologiske preferanser?

Selv om jeg har jobbet i Microsoft og solgt .Net konsulenter i mange år, har jeg ingen favorittteknologi selv. Jeg er imidlertid veldig glad i gadgets. Jeg konverterte til Apple da jeg sluttet i Microsoft, og har nok bidratt godt til bunnlinjen deres gjennom årene. Jeg mistenker også at både Foto.no og Scandinavian Photo har navnet mitt som en egen post i budsjettet.

Hva har Sonat som gjør at valget falt på de?

Jeg har jobbet i seniorkonsulentselskap i mange år, og var usikker på om jeg ville fortsette med det. Gjennom en periode som innleid konsulent i Sonat, fikk jeg bli kjent med en gjeng utrolig fine mennesker. Ledelsen i selskapet og selgerkollegiet var de første jeg fikk bli kjent med, og jeg trivdes veldig godt i deres selskap.

Etter hvert fikk jeg også møte kollegene mine i Oslo, og ble kjent med en gjeng meget dyktige og utrolig hyggelige ingeniører. Jeg opplevde dem som engasjerte og motiverte. I juni hadde vi en strategisamling, og jeg ble tatt tilbake til den morsomste tiden i arbeidslivet mitt. Da ble lysten og motivasjonen vekket og jeg er veldig glad for at Sonat ville ha meg på laget.

Hva er de 5 viktigste gadgets på kjøkkenet ditt?

 1. Sage Sage Fast Slow Pro.
  Dette er et utrolig fleksibelt hjelpemiddel utarbeidet i samarbeid med Heston Blumenthal. Den kan trykkoke, den kan koke sakte og lenge og den kan fungere som en helt vanlig gryte. Den kan til og med brune. Denne er både en favoritt på hytta og hjemme. Sett på en gryte om morgenen og du har kanongod middag når du kommer hjem.

 2. Thermomix.
  Dette er blender med temperaturkontroll. Perfekt til å lage gode supper og sauser. Blenderen er så kraftig at du kan lage kjøttdeig i den, og den maler til og med sukker til melis på 10 sekunder.

 3. Bradley Cooker.
  Dette er en røykeovn med temperaturkontroll. Du vet ikke hva røkt mat er før du har laget det selv. Denne brukes betydelig oftere enn jeg trodde da jeg kjøpte den.

 4. Big Green Egg.
  Dette er en keramisk grill som gir en fantastisk smak på det du griller. Det som havner på grillen har gjerne vært en tur i Sous Viden først. Det er egentlig litt juks at den er på listen, fordi jeg ikke får lov til å bruke grillen selv av kona. Etter at jeg sved av meg alle hårene på underarmen for et par år siden, fikk jeg forbud.

 5. Gasskomfyr.
  Kona bodde i Sverige en periode før vi ble sammen, og tok med seg konseptet Gasskomfyr hjem. Det gir uovertruffen temperaturkontroll og det bråker ikke slik som en induksjonsovn gjør. Etter 20 år med dette blir jeg forvirret og usikker av vanlige komfyrer.
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad