Hero

Bli bedre kjent med Pavlo Rosiuk

Publisert 12.04.2021

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Akkurat nå jobber jeg som devops konsulent. Jeg er involvert i flere forskjellige prosjekter. Mine arbeidsoppgaver i disse prosjektene er å forbedre utviklingsplattform og sørge for at den fungerer til enhver tid, at utviklerne får gjort jobben sin.


Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Ved normale omstendigheter jobber jeg hos kunde. Men det siste året har jeg som de fleste andre jobbet mest fra hjemmekontor.


Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Jeg har vært involvert i prosjekter hos forskjellige kunder blant annet CircleK, StatNett, Statens Vegvesen.


Hvilken pc-plattform/OS foretrekker du selv å bruke?

Tidligere har jeg pleid å bruke Windows, men i løpet av nyere tid har jeg blitt vant med linux på jobb og jeg foretrekker å bruke dette mer og mer på personlig basis.


Hvilke to verktøy greier du deg ikke uten, og hvorfor?

De to viktigste verktøyene jeg bruker mest i løpet av dagen og som jeg ikke kunne klart meg uten er linux terminal og visual studio code.


Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg liker best å jobbe med oppgaver som utfordrer meg teknisk og som gjør at jeg kan tilegne meg ny kunnskap.


Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

For å holde meg faglig oppdatert tar jeg kurs og sertifiseringer. Jeg følger også med på diverse blogger for å se utviklingen og utfordringer løst med teknologi jeg jobber med.


I hvilken grad har metoder og teknologier som DevOps, maskinlæring, nettsky og konteinere endret måten du jobber på?

Etter at jeg ble vant til å jobbe med konteinere og nettsky klarer jeg ikke å se en hverdag hvor dette ikke er en betydelig del av min arbeidshverdag. Dette er fremtiden når det kommer til å drifte applikasjoner på internett.


Ser du noen trender framover som virkelig vil forandre hverdagen til utviklere?

Jeg ser for meg at fremtiden til enhver utvikler vil bli bedre ved hjelp av automatisering av utviklingsprosessen. Fra en hverdag hvor utviklere har måtte gjøre mye selv for å få ut koden sin, ser jeg nå virkelig en trend for man kan pushe koden sin til skyen som gjør bygging og deployering.


Hvilke teknologier eller fagområder skulle du gjerne kunnet mer om?

Jeg skulle gjerne kunne mer om maskinlæring og kunstig intelligens. Dette er områder som er veldig spesialiserte og som er vanskelig å kunne benytte seg av uten å forstå detaljene i hvordan det fungerer. Mange har sikkert hørt om selvkjørende biler og andre områder hvor kunstig intelligens er i bruk, men jeg tror også at dette er viktig i fremtidens DevOps.


Har du noen hobbyer?

Jeg liker veldig godt seiling. Dette er en hobby hvor man kan nyte god dager, samtidig som man får utfordret seg på teknikk, for eksempel benytte seg av vindforhold osv. I tillegg liker jeg å dra på turer med familie og venner.


Opplever du at jobben som utvikler har noen negative sider?

Jeg opplever selv at selv at det å være utvikler er en kjempeflott jobb, men ulempene kommer av en ganske fysisk monoton arbeidshverdag. Dette kan jeg ofte kjenne på kroppen (muskler) og på øyenene. Vanligvis er dette løsbart med fysisk aktivitet f. eks på treningsstudio. Men dette har vært vanskelig i den siste tid hvor alt av treningssentre i nærområde har vært stengt. Jeg trener nå hjemme ved hjelp av manualer og treningsbenk samtidig som jeg prøver å komme meg jevnlig ut på gåturer.


Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad