Bli bedre kjent med Thomas Ellingsen

Publisert 08.10.2020

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.


Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg har vel beveget meg fra backend mot mer frontend de siste årene. Før det var det mye databaseutvikling, så jeg kan vel betrakte meg etterhvert som en full-stack systemutvikler.

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

For tiden blir det mest hjemme, pga coronaen, men før det var jeg hos kunden så og si hver dag.

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Siden jeg begynte i Sonat har jeg jobbet på prosjekt for BOB og Gard (gjennom Youwell) og begge prosjektene vil jeg beskrive som spennende og moderne såkalte Progressive Web Apps, som fungerer som mobilapper, desktop-apper såvel som direkte i nettleser.

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Jeg har jobbet i bransjen siden 1999.

Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Nei, men en av jobbene var jeg nesten 15 år i, så det er ikke så langt unna.

Hvilke plattformer utvikler du vanligvis for?

Før i verden var det hovedsakelig Windows, men mye har endret seg den siste tiden og nå kjører f.eks .Net like godt på Linux som Windows. Og som utvikler av frontend på web er man alltid plattform-agnostisk i ganske høy grad.

Hvilken pc-plattform/OS foretrekker du selv å bruke?

Jeg bruker Windows til daglig men føler at jeg like godt kunne kjørt Linux eller Mac, men Windows fungerer greit til mitt bruk enn så lenge.

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

C# og Javascript (ES6) er det jeg benytter mest nå.

Hva er favorittspråket og hvorfor?

Tror det må bli Javascript (ES6) , gjerne sammen med Typescript. Da blir det dynamisk og sikkert på samme tid, samt at språket har en elegant syntaks etter min smak.

Hvilke to verktøy greier du deg ikke uten, og hvorfor?

-Chrome Developer Tools fordi det gjør webutvikling mye lettere å debugge. Feks er det et eget tillegg som gjør Redux mye mer oversiktelig.

-Git, rett og slett fordi det er vanskelig å jobbe flere på samme prosjekt uten. Samt at det er lettere å se historikken i det man jobber med.

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Oppgaver med et klart mål, gjerne med et visuelt resultat

Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Jeg sørger f.eks for at jeg leser minst en relevant artikkel på Medium hver dag. Medium er en publiseringstjeneste jeg har full tilgang til og som holder et høyt nivå på sine skribenter. Utover det følger jeg enkelte ledestjerner innen vårt virke på Youtube og andre kanaler. Tim Corey kan anbefales for .net.
Og selvfølgelig Sonats fagdager. Et viktig forum.

Ser du noen trender framover som virkelig vil forandre hverdagen til utviklere?

Jeg tror trenden med skytjenester kommer til å fortsette, noe som nok vil gjøre at man tenker mindre og mindre fysisk ift lagring og infrastruktur, og lettere kunne tilpasse seg skiftende behov.

Hvilke teknologier eller fagområder skulle du gjerne kunnet mer om?

DevOps og Skytjenester (Cloud Computing). Store fagområder med mye å lære.

Hvor mye programmerer du på fritiden?

Det var mer før, men familielivet har krevd sitt. Nå når barna begynner å bli voksen merker jeg at det kribler mer i fingrene for å utvikle egne apper. I julen i fjor brukte jeg mye tid på å sette meg inn i Flutter f.eks.

Har du noen (andre) hobbyer?

Det går mye i tur og friluftsliv, både på ettermiddag og i helgene. Jeg er aktiv frivillig i Bergen og Hordaland Turlag, noe jeg synes er en fin kontrast til arbeidslivet foran skjermen.

Hva gleder du deg mest over ved å jobbe som utvikler?

Når produktet man har utviklet på tas i bruk, man ser at det fungerer som forventet, og har brukere som dermed har fått en lettere hverdag.

Opplever du at jobben som utvikler har noen negative sider?

Det kan jo bli litt mye sitting og lite bevegelse, så da må man kompensere ekstra for det på fritiden. Ikke alltid like lett.