Bli bedre kjent med Trine Tolfsby

Publisert 28.01.2021

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.


Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er Markedssjef for Sonat, en nyopprettet stilling som jeg er på vei til å finne ut av. Jeg får bryne meg på alt fra markedsføring, inbound marketing, innholdsproduksjon, ledelse, utvikling av nye konsepter, salg og ikke minst ledelse – utrolig gøy og spennende!

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

I dag, mens pandemien herjer, er det hjemmekontoret som trumfer. Med fire ungdommer i huset ble det nødvendig å utvide begrepet hjemmekontor, så et gammelt vedskjul i hagen fikk en stor overhaling og er nå mitt lille studio, eller som Emil ville sagt, «du kjære lille snikkarbu». Men må innrømme at praten rundt kaffetrakteren savnes stort nå og at det blir ok å være en klemmer igjen!

Kan du fortelle litt om hva du har jobbet med før du startet i Sonat?

Jeg har en bred og lang erfaring, innen design, markedsføring, ledelse og forretningsutvikling. Jeg er en Pippi-type – klart jeg kan, har bare ikke gjort det før. Jeg har ledet store prosjekter som prosjektleder og seniorrådgiver i reklamebransjen og mange år i ulike markedsavdelinger. Jeg har ledet store kampanjer som grillkampanjen til REMA 1000, jeg har vært prosjektleder kampanjefilmen for Rosa Sløyfe-aksjonen to år på rad, og for Plan ledet jeg produksjonen av podcasten Barnebruden.

Men de siste årene har jeg drevet mitt eget selskap Dyd og leid meg ut til oppstartselskap med en sterk bærekrafts agenda som The Good Store, Made Of, Empower og Empact.

Jeg liker bratte læringskurver og evner å snu meg rundt fort, og trives aller best når jeg er til virkelig nytte.

Hvor lenge har du jobbet med salg og markedsføring?

Eh, da må jeg jo nesten innrømme hvor gammel jeg er. Jeg begynte min første salgsjobb i Cubus, mens jeg gikk på videregående – sånn cirka sommer -94 😉

Har du noe du brenner for på jobben?

Kan jeg være så cheesy å si at jeg brenner for nysgjerrighet og lykke? Jeg blir lett engasjert og gjennom et passe langt liv har jeg lært meg at folk som trives, de leverer, så for meg er det viktig å bygge opp de jeg har rundt meg. Jeg har stor tro på menneskers kreativitet kombinert med teknologiens mulighetsrom, for å løse utfordringene vi i dag står ovenfor.

Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg ledelse?

Ledere finner du i mange roller og stillinger, men allerede som storesøster til 5 yngre søsken vil jeg si jeg startet min læring i ledelse tidlig. Videre som kaptein på Hødds damelag, til arbeidslivet. Jeg har dysleksi, så jeg har funnet alternative måter å utdanne meg, at lydbøker kom til, har vært himmelrike for meg. Det finnes knapt en lydbok om ledelse jeg ikke har hørt igjennom, eller en Ted Talk jeg ikke har alt har sett. Men praksis duger best og den første personalledelses rollen jeg hadde var i 2015.

Har du noen teknologiske preferanser?

Jeg kan ikke leve uten acrobat cloud eller apple, så er jeg stor fan av Miro, fiken.no, vipps, ruter.. egentlig alle apper som gjør hverdagen min enklere. Jeg er en evig tidsoptimist, så alle dippedutter som kan frigi tid til andre oppgaver er helt gull! Som Kona mi – min nyervervede bil, den har varme i rattet, det gjør at jeg slipper å sitte på hendene for å varme dem før jeg kan begynne å jobbe! Magisk!

Hva har Sonat som gjør at valget falt på dem?

De har de rette folka! Nysgjerrige og åpne og de kan teknologi! Det er himmelrike for meg! I tillegg har de ikke løst alle problemene enda, så det er behov for meg, her er det rom for min innsats og den verdsettes, det gjør at det er gøy å stå opp om morgenen, tross lockdown, mørketid og -15 ute!

Hva er de 5 viktigste gadgets i garasjen din?

  1. Kona mi – om den hadde stått i garasjen da, det er en elbil, Hyundai Kona. Den kler meg helt perfekt!

  2. Hilti TE 78 borhammer – helt perfekt til å pigge stein, gammel mur og betong. Blir helt hekta når jeg kan slå meg løs med den. Riktig nok er den et klenodium, arvet av generasjonen over oss, laget den gang du kunne fikse sånne ting når de fuska. Funker som ei kule!

  3. Bosch GST 18 V-LI S stikksag – Beste gaven til meg selv, kan sage fine runde former. Som når jeg skulle lage lyd-demper til studio mitt, da sagde jeg ut en illustrasjon av meg selv av en tykk finerplate, skar til innmaten av en skumgummimadrass og trakk den med ull, funker suverent som lyddemper og ser kul ut på veggen, stikksag er et gøy verktøy!

  4. Kapp- og gjærsag – med stativ! Fikk den av pappa da vi giftet oss, den er helt gull til all slags snekkerarbeid, vi har laget mange terrasser og plattinger med vår. Gøyeste prosjektet var en trampolineveranda. Vi hjalp en familie som ikke hadde en rett plass på tomta til å sette opp trampoline så vi bygde en stor veranda i skråningen, med en nedsunket trampoline til barna, superstas!

  5. CAMO marksman pro-nb – skruefeste som lar deg få perfekt mellomrom mellom borene, når du legger en terrasse for eksempel, og den hjelper deg å skjule skruene! Det er helt gull, du får en platting uten et eneste synlig skruehull, og sparer deg også for ekstra flis i tærne! Ikke bare praktisk, faktisk også veldig fint!