Hero

"DARE TO DISRUPT": En kveld dedikert til innovasjon i finanssektoren og lanseringen av These Ways Oslo

Av Celina Rongved

Publisert 11.04.2024

For en kveld på Rebel den 4. april! På Rebel feiret vi lanseringen av These Ways Oslo med viktige diskusjoner rundt finansinnovasjon og vår visjon for fremtiden.

Those who don’t Dare…

Rundt temaet "Dare to Disrupt: Innovasjon i finansnæringen" samlet det seg en ivrig gjeng med mennesker fra ulike bedrifter for å lære mer om innovasjon. Vi håpet å bidra med ny inspirasjon, og det ble en fin anledning til å feire og samles med andre fra fintech-bransjen. Det var også en kveld som satte standarden for hva vi i These Ways ønsker å bidra med i Oslo. 

Disrupteren

Markus Nordstrønen startet kvelden med å fortelle om reisen til Bulder Bank, og om banksektorens fremtid. Bulder har klart, med hovedfokus på kundebehov og bruk av moderne teknologi, å ta noen smarte steg i bankverdenen. De hever bankopplevelsen ved å være den første banken som kombinerer enkle kundeløsninger med lån og tradisjonelle banktjenester, direkte fra mobilen din. Bulder har holdt fokus på målet sitt som innovatør i banksektoren. Markus poengterte: "Noen vil alltid komme med negative tilbakemeldinger, men man bør ikke la det stoppe deg." For å lykkes må man stole på sin egen visjon og gå imot strømmen når det er nødvendig for nyskapning. 

Transformatoren

Videre delte Maria Nymo, Head of Transformation Management i Storebrand, sine tanker rundt temaet. Med et sterkt fokus på fleksibilitet, tilpasning og det som virkelig betyr noe - kunden - viser Storebrand at de klarer å tilpasse seg dagens raske endringer. “Teknologi og innovasjon er verktøy for å oppnå noe, ikke et mål i seg selv. Det er lett å bli fartsblind i en verden full av AI og fancy teknologi, men husk å stikke fingeren i jorda og legge fokuset på hva kundene faktisk trenger.” 

Når det kommer til innovasjon i finansbransjen, forklarer Maria viktigheten av å ansette de rette folkene, jobbe innsiktsbasert, og skape psykologisk trygghet for å booste kreativitet og endring. Og hun forteller at for å opprettholde den kreative gnisten, må man komme seg ut av kontoret og hente inspirasjon fra nye kilder. Maria avsluttet med noen viktige tips: Finn ut hvem dere skal være for hvem, og aldri undervurder verdien av å involvere kunden i hver fase av innovasjonsreisen.

Her er vi

I forbindelse med lanseringen av These Ways Oslo, delte Ranvir Rai, studioleder for These Ways Oslo, og Hogne Gjersvik, gründer for These Ways Bergen, målet om å bidra til en positiv transformasjon av måten vi tenker på design og digitale løsninger. “Vi håper å kunne være pionerer som kombinerer bærekraft, innsikt og brukervennlig design for å levere helhetlige løsninger for forretningskritiske utfordringer.” 

Men hva med fremtiden? Med disruptive teknologier som autonome fartøy, 3D-printing, VR/AR, IoT, AI og blockchain, kan vi bare forestille oss den potensielle vekstkurven og alle mulighetene som ligger foran oss.

Siste dans rundt leirbålet

Og sist, men absolutt ikke minst, avsluttet vi med en engasjerende paneldebatt ledet av Haakon Skramstad, kommersiell direktør i Sonat Oslo. Debattantene, Nadine Caillé Nesheim fra Storebrand, Annita Fjuk fra DigitalNorway og Markus Nordstrønen fra Bulder Bank, delte ulike erfaringer og perspektiver på temaet "Hvordan drive med nyskapning i egen bedrift". Det er tydelig at det er stor forskjell mellom et selskap som Storebrand, med over hundre års historie bak seg, og Bulder, som er en relativt fersk aktør. Kontrasten gjør det klart at det er mye vi kan lære av hverandre. I denne bransjen er kunnskapsdeling nøkkelen til kontinuerlig vekst og innovasjon. 

Mingle like you mean it

En fin kveld ble avsluttet med uformell mingling, fingermat og noe godt i glasset. "Dare to Disrupt" ble en vellykket lanseringsfest og vi vil si en stor takk til alle som kom, og for at dere tok dere tid til å være med oss. Vi gleder oss til å fortsette denne reisen sammen og se hvor vi kan ta det herfra. 🌟

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment