Hero

Hvorfor konsulent?

Av Roy Kjellid

Publisert 22.06.2021

Dette er et spørsmål jeg med jevne mellomrom blir stilt. Av og til kommer det med påfølgende kommentar;

  • Du kan jo heller ha en trygg fast jobb
  • Du kan jo heller jobbe her! #snikskryt
  • Sikkert pga du får så godt betalt
  • Du får ikke jobbe med dine egne
  • Du kan jo ikke være konsulent for alltid

Som oftest ler jeg det bare vekk, og mumler at "Jeg har det fint der jeg er". Men i det siste har jeg tenkt på dette spørsmålet. Hvorfor er jeg egentlig konsulent? Er det noe jeg alltid kan være? og blir en for gammel til å være konsulent noen gang?

Her er hvertfall det jeg har konkludert med:

"Du kan jo heller ha en trygg fast jobb"

Siden 2006 har jeg jobbet som konsulent for ulike selskap. Som konsulent i snart 15 år, har jeg hatt 2 perioder uten oppdrag på tilsammen ca 3-4 mnd. Når jeg har vært ledig så har jeg alltid hatt noe å gjøre, og aldri ikke fått lønn. Så jeg har egentlig aldri kjent på følelsen av utrygghet.

"Du kan jo heller jobber her"

Det er alltid utrolig kjekt å få høre dette. Det gir en følelse av at en har gjort noe riktig. En har bidratt med det en ble leid inn for. Og ja, noen ganger er det så kjekt hos kunden at det er fristende. Det å få være så heldig at en få være en del av et arbeidsmiljø med utrolige flinke og kjekke mennesker er ekstremt givende! Det er også dette som hindrer meg. Jeg er så heldig at jeg får lov til å jobbe med alle disse dyktige menneskene hos ulike kunder, med ulike domener og ulike utfordringer.

"Sikkert pga du får så godt betalt"

Hva svarer man egentlig på slikt? De som tror jeg jobber der jeg gjør kun for penger, ja de kjenner meg ikke godt nok. Det som alltid har vært min motivasjon er å få lov til å jobbe med ulike teknologier, det å både lære og dele ny kunnskap, og ikke minst det å jobbe med flinke folk!

"Du får ikke jobbe med dine egne"

Jeg jobber akkurat nå med noen av de skarpeste utviklerne i Bergen, ja om ikke i hele Norge. Og ja, det er sant at vi ikke alltid jobber hos samme kunde. Men vi samles likevel, både for faglige ting og sosiale sprell. Tenk deg at jeg faktisk får jobbe med både våre og kundens flinke folk. Jeg vil påstå at dette er en soleklar win-win for min del.

"Du kan jo ikke være konsulent for alltid"

Ja, hvor lenge kan en være konsulent? Det vet jeg faktisk ikke. Er det en antagelse at jo eldre en blir jo dårligere blir en i jobben? At en mister sulten etter å lære seg noe nytt? Jeg er nå like grå som sølvreven Ravanelli og fremdeles sulten. Så håper at jeg kan drive med dette så lenge som mulig, for akkurat nå har jeg det som plommen i egget!


Roy "Den sølvgrå plommen" Kjellid


Lyst til å bli konsulent du også?

Gi oss lyd, så vi kan bli kjent og se om vi er en god match!

Kanskje det er sammen med oss du kan få luft under vingene.

Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt her!
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad