Hero

Manglende mangfold i IT-bransjen

Av Celina Rongved

Publisert 07.10.2024

Det er ingen hemmelighet at IT-bransjen står overfor store utfordringer når det gjelder likestilling og mangfold. Kvinner er underrepresentert, og bransjen fortsatt sliter med å tiltrekke og beholde kvinnelige talenter, spesielt i tekniske roller. Selv om vi ser forbedringer, sliter fortsatt bransjen med en betydelig skjevfordeling, både når det gjelder både kjønn og bakgrunn.

Hos Sonat er vi veldig klar over disse utfordringene, og vi vet at vi ikke kan løse alt over natten. Men det betyr ikke at vi ikke prøver. Vi jobber aktivt for å tiltrekke oss folk med ulike kjønn og bakgrunner, ikke bare fordi det er riktig å gjøre, men fordi det gjør oss bedre. Ulike perspektiver og erfaringer gir oss bedre løsninger, noe som er helt nødvendig i en bransje hvor utvikling går raskere enn noensinne.

Hvorfor mangfold er ekstra viktig i IT

IT-bransjen er grunnleggende bygget på å løse problemer, og jo flere ulike måter vi kan se et problem på, jo bedre sjanse har vi for å finne den beste løsningen. Dette gjelder spesielt når det kommer til å utvikle teknologi som skal brukes av mennesker med ulike behov, over hele verden. Når mangfold mangler, kan det føre til løsninger som ikke fungerer for alle. Teknologi må være tilgjengelig for og utviklet av alle, og det krever at vi tar mangfold på alvor. Dette er ikke bare et spørsmål om etikk eller politikk, det er et spørsmål om å skape den beste teknologien.

I Sonat er vi klar over at vi har en vei å gå, men vi jobber aktivt for å utfordre dette, spesielt når det gjelder likestilling og mangfold i våre rekrutteringsprosesser og interne kulturer. Vi ønsker å tiltrekke oss folk fra alle mulige bakgrunner; kjønn, kultur, erfaringer, og ferdigheter. En del av dette er å sørge for at vi har åpne, ærlige diskusjoner internt om mangfold. Det betyr også at vi må være villige til å lytte når noen peker på hvor vi kan bli bedre. Vi har fokus på at alle skal kunne være seg selv på jobb, uten frykt for å ikke passe inn eller ikke bli tatt på alvor.

Handler om mer enn bare tall

Mangfold handler ikke bare om hvor mange kvinner vi har ansatt eller hvor mange ulike nasjonaliteter som er representert. Det handler om hvordan vi bruker disse ulike bakgrunnene til å skape en mer innovativ og sterkere bedrift. For oss i Sonat er mangfold en styrke, fordi det gir oss flere måter å se verden på, og flere ideer til hvordan vi kan løse våre kunders utfordringer. Ved å fortsette å rekruttere bredt og bevisst, og ved å skape en arbeidsplass der alle føler seg velkommen, håper vi å kunne gå veien mot en mer likestilt og mangfoldig IT-bransje.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment