Hero

Nok en fantastisk fagdag i solfylte Bergen!

Av Sondre Johannessen

Publisert 01.09.2021

Det var stort engasjement, godt oppmøte og fantastisk solskinn på vår fagdag, gleden var ekstra stor over at vi kunne møtes fysisk og sammen få både faglig og sårt etterlengtet sosialt påfyll. Det var GraphQL og Intervjuteknikker som sto på menyen, med rollespill og oppgaveløsning. Men hvorfor tar vi alle konsulentene våre ut av oppdragene sine og med på slike fagdager? Hvilken hensikt tjener det? Vi har snakket med Sondre Johannessen, som er en av faglederne våre og Jonny Klemetsen som er daglig leder i Bergen, om hva de syns om fagdagene og hvorfor de er så viktige for oss.


Sondre Johannessen


Sondre er vår fagleder for Front-end, partner og senior utvikler i Sonat siden 2019.

-Fagdagen er, for meg, først og fremst en arena der jeg kan være sosial med mine kollegaer i Sonat. Dette innebærer å hilse på nye kollegaer, høre om andre prosjekter, få en tilhørighet til Sonat,

I tillegg er det veldig bra å få en dag avsatt i måneden der du som konsulent får betalt en hel dag til å drive kompetansebygging. I vårt yrke er det viktig å henge med på alt som skjer på teknologifronten og det er ikke alle som har tid eller krefter til å gjøre slik etter arbeidstid, som andre bedrifter gjerne forventer. Fagdagene er planlagt etter tilbakemelding fra konsulentene og markedet noe som gjør at vi får en god blanding av interessante, gøye og markedstilpassede dager. Det er viktig og bra for at vi holder oss relevante for fremtiden og nye potensielle kunder.

Som en del av fagledergruppen er det kjekt å få ekstra møter med kollegaene mine, siden vi jevnlig må legge planer og møter når fagdager skal avholdes. Jeg setter pris på diskusjoner om hva som betegnes som viktig for oss (konsulenter) når fagdagene skal planlegges. Det er en del andre oppgaver som jeg syns er spennende også, men som har blitt lagt på is siden mars 2020. Dette blir nok en del av planen for 2022, som feks å sende folk på konferanser og produsere artikler/innlegg fra konferansen. I tillegg så blir jeg som fagleder for frontend pushet litt ekstra på å holde meg oppdatert på hva som skjer, det liker jeg!

Jonny Klemetsen

Jonny er vår daglig leder i Bergen, forteller litt om bakgrunnen og hvorfor dette er en viktig prioritering for ledelsen;

I Sonat har vi vektlagt å bygge en kultur der fagutvikling og innovasjon er en av kjerneverdiene. Den bærende aktiviteten for å skape denne kulturen er våre fagdager. En fagdag kjennetegnes av at det planlegges og gjennomføres av noen utvalgte ansatte for våre ansatte. Dette går på rundgang og gir gruppen som arrangerer kompetanse på fagdagens tema, men også på å arrangere og presentere et tema for andre kollegaer. Fagdagen holdes siste fredag i måneden og er en viktig faglig og sosial møteplass. Vi starter tidlig på morgenen og jobber til sent på ettermiddagen. Fagdagen inneholder teori, diskusjonsøvelser og praktiske oppgaver som skal løses. Det kan være teknologiorienterte tema så vel som utvikling av relasjonelle ferdigheter for å fungere best mulig i team. En god fagdag avsluttes med mye god mat og drikke på et passende sted på byen. En flott mulighet til å være sammen med hyggelige kollegaer.


Høres dette spennende ut?

Har du lyst til å høre mer om fagdagene våre? Bli en av oss? Eller trenger du en av våre kloke hoder?

Vi hører gjerne fra deg - klikk på linken under, så snakkes vi ;)


Ta kontakt med oss!
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad