Hero

Nominert til VRINN-prisen: 'Triage og pasientundersøkelse på skadestedet'

Av Celina Rongved

Publisert 24.11.2023

Hero

I år har vi hatt den gleden av å bli nominert til VRINN-prisen i kategorien ‘Best XR Health Experience’ for vårt nyskapende prosjekt, ‘Triage og pasientundersøkelse på skadestedet.’ Dette er en hjertelig takk til hele Sonat-gjengen for det utrolige arbeidet de har lagt ned i utviklingen av dette unike læringsverktøyet.

Prosjektet ble formet sammen med Mona Lien fra Fagbokforlaget, støttet av faglige rådgivere – Nina Vatland, Ole Jonny Kloster og Eirik Illguth. På Sonat-siden var det Lauritz Valved, vår hovedutvikler og 3D-artist, sammen med viktige bidragsytere som Bendik Bleikli og Thomas Mellin Olsen. Kaya Meby Steen fra TheseWays ledet idefasen og formet det opprinnelige konseptet.

Ved at vi valgte å bruke WebXR kunne Fagbokforlaget distribuere løsningene i sin egen nettressurs som om det var vanlige nettsider. På dette prosjektet muliggjorde det og å la ambulansefagselever øve seg på triage og prioritering i et interaktivt 3D-miljø uavhengig av plattform – enten det er i VR, på desktop eller mobil. Med denne tilgjengeligheten var det og hensyn som måtte tas, slik som å ikke gjøre oss avhengig av å ha hendene sine representert under oppgavene om en ikke bruker VR.

Selv om dette året ikke brakte med seg en ny trofé, ønsker vi å sende våre hjertelige gratulasjoner til alle vinnerne. Vi er stolte av å dele denne scenen med andre kreative og innovative aktører som også setter sitt preg på XR-landskapet. Dette er bare begynnelsen på vår reise med å skape grensesprengende og engasjerende læringsopplevelser. Vi takker alle våre støttespillere og ser frem til å fortsette å utforske nye høyder i XR-helseutdanning 🚀

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment