Hero

Oktober fagdag med 2 spor

Av Jonny Klemetsen

Publisert 27.10.2023

Dagen var lagt opp med kort status på den operative driften i Sonat gruppen mens vi fikk i oss frokost og kaffe. Deretter gikk vi inn i de 2 sporene som var valgt ut for dagen.

Spor 1 handlet om Presentasjonsteknikk som er en grunnleggende ferdighet. Det var 13 deltagere på sporet og de fleste var nok spente på hva dagen skulle bringe.

Vi tok for oss grunnleggende ferdigheter i å frembringe et strukturert budskap på en pedagogisk måte. Vi var her innom hvordan vi presenterer oss som selv i en gruppe, hvordan vi presenterer Sonat og en Sonat konsulent. Så øvet vi på prosjektpresentasjoner og til sist hvordan vi kjører en Retrospect.

Det var gøy å se hvordan tryggheten til å stå på en scene tiltok gjennom dagen. Vi rakk å bli mye bedre kjent med hverandre.

Spor 2 - CICD

CICD sporet hadde som hensikt å utforske flere aspekter og problemstillinger vi møter på i en utviklerhverdag der «alle» bruker CICD, i motsetning for bare noen år tilbake. Det var diskusjoner og problemstillinger som belyste den store variasjonen av hvordan CICD blir brukt, gode og dårlige eksempler. Bruk av analyseverktøy og metrikker ble gjennomgått. Samt en gjennomgang av codescene, og hvordan alt dette kan henge sammen for å lage en god CICD flyt. Temaet engasjerte publikum, noe som førte til gode diskusjoner og deling av erfaring blant alle i salen.

Overall evaluering på dagen var en god 8 på en skale fra 1-10. Det er alltid rom for forbedring og de ansvarlige for det faglige var de som lærte mest.

Det var da helt på sin plass å runde av fredagen med en øl i Sonat studioet i 6.etg. Kvelden ble avsluttet med en matbit på Escalon og en barrunde.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment