Hero

Vi støtter folket

Av Trine Aa. Tolfsby

Publisert 28.02.2022

Våre ansatte er det viktigste for oss, det er derfor med tungt hjerte vi ser hvordan våre Ukrainske og Russiske ansatte har det i dagens situasjon. Vi står samlet om å støtte det Ukrainske folket, og fordømmer på det sterkeste Russlands militære angrep på Ukraina. Dette er naboer, familie, venner og gode kollegaer, som er rammet av en konflikt de er uskyldige ofre for. Å forstå redselen for sine nære og kjære mot denne type overmakt, er så ukjent for oss i vår trygge hverdag her i Norge. Det er Putin som har gått til krig mot et uavhengig og demokratisk land, ikke våre russiske kolleger, eller det russiske folket. Det er viktig at ansvaret plasseres der det skal, hos Putin.

Båndene mellom de to landene er sterke, de er familie og venner som lever på begge sidene av grensen, eller sammen også utenfor grensene, som nå tvinges til å kjempe mot hverandre. Vi ønsker å stå støtt med våre Ukrainske kollegaer, deres familie og deres folk, og vi støtter de russerne som fordømmer presidentens handlinger, og det deres hjemland nå representer. Vi oppfordrer alle til å gjøre det de kan for å hjelpe og støtte det Ukrainske folket.

Vi har valgt å engasjere oss i form av bidrag til Den Ukrainske Foreningen i Norge, en av våre Ukrainske ansatte i Bergen og vår ansatte i Oslo med russisk bakgrunn er gift med en Ukrainsk kvinne, disse er begge er aktiv i foreningen. Dette gjorde valget enkelt for oss.

Foreningen samler også folket til demonstrasjoner mot krigen, ønsker du å delta kan du følge med på deres Facebook side her for Oslo omegn, og for Bergen - Facebooksiden her.

Vi oppfordrer selvsagt flere til å støtte organisasjonen eller øvrige organisasjoner som jobber for å hjelpe det Ukrainske folket.

Hvordan du kan bidra? Her er noen organisasjoner du kan støtte:

Den Ukrainske Foreningen i Norge, Vipps: #718915

Den Ukrainske Forening i Bergen og Hordaland. Vipps: #90720

Redd Barna, Vipps: #2230

Flyktninghjelpen, Vipps: #2142

Unicef, kodeord KRIG til 2040 (300 kr)

Røde Kors, Vipps: #2272


Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment