Hero

Youwell lanserer første digitale tjeneste for barn og unge

Publisert 08.10.2020

Det er med stor spenning vi nå lanserer et komplett verktøy for trening av barn og unge med autisme spekterforstyrrelser og andre sosiale og kommunikative vansker. Det gjør vi i samarbeid med Helse Fonna. Prosjektet har vært finansiert av midler fra eiere av Youwell som er Sonat, VIS. Vi har også fått finansiering og viktige bidrag fra Helse Fonna, Extrastiftelsen, Innovasjon Norge, Regionalt fagmiljø for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og narkolepsi i Helse Vest og Autismeforeningen i Norge.

Verktøyet som er kalt ViMo (www.vimo.no) kan forhåpentligvis bety et langt bedre liv for mange barn og unge. Det gir barn og unge mulighet til å trene på relasjonelle ferdigheter som er helt avgjørende for å fungere i sosiale sammenhenger og ikke minst for å bygge vennskap. Manglende relasjonelle ferdigheter for barn og unge er ofte starten på utenforskap til vårt samfunn.

Prosjektet har blitt til gjennom mange års arbeid sammen med Helse Fonna. Vi har bygget et digitalt verktøy på Youwell plattformen (www.youwell.no) og det er produsert godt digitalt innhold som kan skreddersys til den hjelpetrengende.

Til nå er verktøyet testet ut i skoler i kommuner som Karmøy, Tysnes og Suldal. Tilbakemeldingene er gode. Vi møtes også med stor entusiasmen fra de som jobber med atferdstrening av barn og unge. Det er derfor å håpe på at verktøyet blir brukt i alle skoler i Norge og være en viktig bidrag til et godt liv for kommende generasjoner.

Dersom du vil være med på lanseringen av ViMo så meld deg på her: Lansering.vimo.no

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad