Didzis Klavins

Didzis Klavins


93241081

didzis.klavins@sonat.no


Didzis var ungdom da hjemme-PC var uvanlig og utvalget av dataspill var begrenset. Misfornøyd, forsøkte han å lage egne spill, så han måtte lære seg Assembler. Det gikk ikke stort bedre på universitetet - selv om tema var fysikk og eksperimenter, klarte han å vri hovedoppgaven til å handle om programmering av et system for datainnsamling.

Han har deltatt både i store og små programmeringsprosjekter. Blant annet måtte han, som eneste utvikler på den tiden, overta Huldt & Lillevik Lønn fra en tom utviklingsavdeling og likevel levere både høstversjon og årsoppgjørsversjon. Han forstår at folk kan like frontend utvikling, men foretrekker å grave dypt inn i backend, med APIer, kommunikasjon mellom maskinene og ikke minst unit tester.

Didzis liker å undervise i ting han kan godt - spør ham, så svarer han gjerne om fysikk, kjemi og matte, Git, C# og F#. Han kan være sjenert når han møter nye mennesker, men har ingen problemer med å holde foredrag foran en større samling.

Didzis liker å sykle - han klarer som regel å sykle Birken under 4 timer. Hans to jenter konkurrerer i svømming. De får imidlertid ikke lov å bli mer enn dobbelt så raske som pappa, så han har begynt på voksenkurs i crawl.

  Bergen
  C. Sundts gate 17-19
  5004
  Kontaktperson
  Jonny Klemetsen
  Oslo
  Universitetsgata 2
  0164
  Kontaktperson
  Haakon Skramstad
  Trondheim
  Olav Tryggvasons gt. 40
  7011
  Kontaktperson
  Nadeem Qureshi
  Environment