Helge Hatteland

Helge Hatteland+47 921 21 262

helge.hatteland@sonat.no


Helge er del av maskinlæring og data science gruppen i Sonat, og har en interesse for å gjøre folks liv enklere. Enten om det er ved å predikere når det er tid for neste hårklipp eller ved å kunne skille mellom chihuahua og muffins.

Helge har en mastergrad i Computer Science and Engineering fra Danmarks Tekniske Universitet med spesialisering innen kunstig intelligens og algoritmer. Han har erfaring med alt fra avansert maskinlæring til webutvikling, og tar nye utfordringer på strak arm.

Helge har en stor interesse for å lære nye ting, enten om det er state-of-the-art teknologi, eller om det er å lage den perfekte tikka masala. På fritiden går det mange kvelder til brettspill og hygge med venner og kjære.

Valget falt på Sonat fordi han ønsket en arbeidsgiver med spennende oppdrag og et fokus på både det faglige og sosiale.


Min ekspertise

Dataanalyse, maskinlæring, prediksjon og visualisering
  • ARTIKKEL

    Er maskinlæring noe for deg?

    Maskinlæring er et uttrykk som blir mye brukt og kan høres imponerende ut, men hva er det egentlig? Og hva er verdien av maskinlæring? I denne artikkelen ønsker jeg å sette maskinlæring i sammenheng sammen med noen andre lignende teknikker, fortelle noen historier fra virkeligheten, og advare mot noen fallgruver.

    Les mer