Tommy Odland
Artikler

Tommy Odland


+47 952 18 768

tommy.odland@sonat.no


Tommy jobber med kvantitativ modellering og data science. Han har mastergrad i anvendt matematikk, og er faglig interessert i maskinlæring, optimering, statistikk og algoritmer. For kundene er han opptatt av å skape robuste løsninger som gir bedriften stor forretningsverdi. Tommy kombinerer teoretisk forståelse med praktisk gjennomføringsevne, og er gjerne med på hele prosessen fra idé til produksjonssatt system. Han programmerer hovedsaklig i Python, og er opptatt av god kodekvalitet og reproduserbare analyser.

Fritiden går til aktiviteter med venner, bekjente og samboeren. Tommy er lidenskapelig opptatt av styrketrening, og vant norgesmesterskapet i styrkeløft i sin ungdom. Ellers leser han bøker og driver sporadisk med foto. Han valgte Sonat på grunn av et sterkt faglig og sosialt miljø, og er glad for å jobbe i en mindre bedrift der man kjenner kollegene sine godt.


Min ekspertise

Maskinlæring, optimering og statistisk analyse

 • ARTIKKEL
  En hybrid fagdag i ny drakt på Rebel!

  Fredag 11. februar var det duket for ny fagdag i Oslo. Denne gangen delte vi fagdagen i to parallelle løp for første gang: presentasjonsteknikk og kunstig intelligens. Vi kjørte en hybrid-løsning med mulighet for både fysisk oppmøte og digital deltakelse. Oppdelingen av temaer gjorde at hver person kunne dypdykke i emnet de synes var mest spennende, og fagdagen ble en stor suksess både faglig og sosialt.


  Les mer
 • ARTIKKEL
  Vår første fagdag på Rebel i Oslo!

  Sonat Consulting Oslo har flyttet inn i Rebels lokaler i Universitetsgata og innviet kontoret med en fagdag om datastrukturer. Hadrien Kohl og Tommy Odland har både frisket opp i grunnleggende kunnskap og gått inn i detaljer på mer avanserte temaer. Etter forelesning løste gjengen oppgaver sammen og diskuterte praktiske problemstillinger. Som alltid ble fagdagen avsluttet med en god middag og sosial samvær på kvelden.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  EM feberen har nådd Sonat!

  Fotball er en av verdens mest populære idretter - og i disse dager er fotballfeberen total! Europamesterskapet i fotball er mildt sagt vanskelig å gå glipp av. Det diskuteres på alle nivåer, i alle kanaler og ved alle anledninger. Amatører og profesjonelle liker å se kamper og teoretisere om resultatene. Men kan vi estimere utfallet av fotballkampene ved hjelp av data?

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Tommy begynner i Sonat!

  Denne uken har Tommy Odland begynt i Sonat. Tommy har blant annet erfaring fra Sparebanken Vest og han har en mastergrad fra UiB der han har fordypet seg i anvendt matematikk, informatikk og en ingeniørbachelor innen undervannsteknikk.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Vi frisket opp og lærte mer om statistikk - en lærerik fagdag!

  Samfunnet genererer og analyserer mer data enn noensinne. Lagring har blitt så billig at det er vanlig å ta vare på store mengder data. Man visualiserer gjerne data i dashboards, analyserer i Excel eller i programmeringsspråk som Python, og ønsker å ta datadrevne valg. Da kan det være nyttig ha forståelse for grunnleggende statistikk. Vi terpet på kunnskapen vår på en innholdsrik fagdag i Oslo.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  SEMINAR: Nye veivalg og effektivisering er krevende, kan MASKINLÆRING være løsningen?

  Hvordan kan vi som beslutningstagere være sikker på hvilke løsninger som er best å bruke på kort og lang sikt? Og vet vi nok om verktøyene til å være sikker på vi benytter riktig? Når uttrykk som maskinlæring, optimering, kunstig intelligens og roboter brukes over en lav sko, er vi sikre på hva disse begrepene egentlig betyr? Hvilke problemer er det teknologiene skal løse, eller kan løse? Hva trenger en leder, eller beslutningstaker å vite for å kunne beslutte hva som er best løsning for nettopp sin bedrift? Vi inviterer dere til en lett intro til de ulike begrepene og forenkle prosessen med å velge riktige løsninger for å skape forretningsverdi.

  Frokostseminar

  KAN MASKINLÆRING VÆRE LØSNINGEN?


  REBEL, Universitetsgaten 2, 0164 OSLO

  Torsdag 7. april

  Agenda:

  Lett matbit - 08.30

  Foredrag 09.00 - 10.00

  Diskusjon: 10.00 - 10.30

  Meld deg på her!

  Les mer
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Trine Tolfsby