Tommy Odland+47 952 18 768

tommy.odland@sonat.no


Tommy jobber med kvantitativ modellering og data science. Han har mastergrad i anvendt matematikk, og er faglig interessert i maskinlæring, optimering, statistikk og algoritmer. For kundene er han opptatt av å skape robuste løsninger som gir bedriften stor forretningsverdi. Tommy kombinerer teoretisk forståelse med praktisk gjennomføringsevne, og er gjerne med på hele prosessen fra idé til produksjonssatt system. Han programmerer hovedsaklig i Python, og er opptatt av god kodekvalitet og reproduserbare analyser.

Fritiden går til aktiviteter med venner, bekjente og samboeren. Tommy er lidenskapelig opptatt av styrketrening, og vant norgesmesterskapet i styrkeløft i sin ungdom. Ellers leser han bøker og driver sporadisk med foto. Han valgte Sonat på grunn av et sterkt faglig og sosialt miljø, og er glad for å jobbe i en mindre bedrift der man kjenner kollegene sine godt.


Min ekspertise

Maskinlæring, optimering og statistisk analyse
 • ARTIKKEL

  Er maskinlæring noe for deg?

  Maskinlæring er et uttrykk som blir mye brukt og kan høres imponerende ut, men hva er det egentlig? Og hva er verdien av maskinlæring? I denne artikkelen ønsker jeg å sette maskinlæring i sammenheng sammen med noen andre lignende teknikker, fortelle noen historier fra virkeligheten, og advare mot noen fallgruver.

  Les mer
 • ARTIKKEL

  Vår første fagdag på Rebel i Oslo!

  Sonat Consulting Oslo har flyttet inn i Rebels lokaler i Universitetsgata og innviet kontoret med en fagdag om datastrukturer. Hadrien Kohl og Tommy Odland har både frisket opp i grunnleggende kunnskap og gått inn i detaljer på mer avanserte temaer. Etter forelesning løste gjengen oppgaver sammen og diskuterte praktiske problemstillinger. Som alltid ble fagdagen avsluttet med en god middag og sosial samvær på kvelden.

  Les mer
 • ARTIKKEL

  EM feberen har nådd Sonat!

  Fotball er en av verdens mest populære idretter - og i disse dager er fotballfeberen total! Europamesterskapet i fotball er mildt sagt vanskelig å gå glipp av. Det diskuteres på alle nivåer, i alle kanaler og ved alle anledninger. Amatører og profesjonelle liker å se kamper og teoretisere om resultatene. Men kan vi estimere utfallet av fotballkampene ved hjelp av data?

  Les mer
 • ARTIKKEL

  Tommy begynner i Sonat!

  Denne uken har Tommy Odland begynt i Sonat. Tommy har blant annet erfaring fra Sparebanken Vest og han har en mastergrad fra UiB der han har fordypet seg i anvendt matematikk, informatikk og en ingeniørbachelor innen undervannsteknikk.

  Les mer