Trine Aa. Tolfsby+47 982 52 670

trine.tolfsby@sonat.no


Trine Tolfsby er Markedssjef for Sonat AS og sitter i ledergruppen i Oslo. Hun brenner for god kommuniksjon, relasjonsledelse, strategi og forretningsutvikling. Trine er en dyktig formidler med glimt i øyet. Hun har erfaring fra internasjonale selskap, reklame og kommunikasjonsbyrå og retail bransjen, og de siste årene har hun jobbet med startups innenfor bærekraft og teknologi. Trine er av den svært nysgjerrige pippitypen, positiv av natur og alltid ivrig på å lære mer. Energien hentes når kreativiteten får utløp, om det er i bråkete verktøy som sag, drill og borhammer, tegning, yoga, joggetur eller matlaging for familie og venner.
Trine startet i Sonat på grunn av deres sterke fagmiljø, fokus på utvikling og gode prosesser og fordi hun har det gøy på jobb ;)


Min ekspertise

Forretningsutvikling, Kommersialisering, Tjeneste design, Markedssjef, Salgsledelse, Lederutvikling, Prosjektledelse, Keynote speaker

 • ARTIKKEL

  En inkluderende og involverende strategiprosess - nøkkelen til vår suksess?

  Hvordan legge en god strategi i et konsulentselskap? Mange forbinder strategi med godt voksne menn i dress som blir enig i et styrerom – godt hjulpet av forretningsutviklere. Det er ikke slik vi i Sonat Consulting Oslo legger vår strategi, vi er alle eiere og tar konsekvensen av det. Det er vi som bestemmer og vi som sammen jobber frem vår strategi. Hvordan dette lar seg gjøre?

  Les mer
 • ARTIKKEL

  SONAT BERGEN 10 ÅR!

  Vi skal feire – vi er hele 10 år! Fra den spede begynnelsen i Bergen i 2012, har vi nå vokst oss store og sterke, sprer oss til flere fagfelt, flere byer og nye gründereventyr! En utrolig spennende reise som på alle måter fortjener å feires, for dette kunne vi ikke fått til hadde det ikke vært for alle de fantastiske folkene våre som er med på å bygge den gode kulturen, de gode ideene og som deler velvillig av sin kunnskap og nysgjerrighet for gode løsninger!

  Fredag 17. juni møtes vi på Geilo, for en lunsj som klargjør oss for noen spekkede timer med spennende lyntaler, her skal vi dele våre ideer i Ted Talk stil! Før kvelden kommer og vi skal spise, drikke og kose oss sammen ut i de små nattetimer! Vi gleder oss!

  Les mer
 • ARTIKKEL

  FASILITERING - En suksessfaktor for å skape forretningsverdi i en enhver virksomhet! + 5 tips til hvordan man kan drive med god fasilitering.

  + 5 tips til hvordan man kan drive med god fasilitering.

  Som konsulent er man avhengig av å engasjere og fange viktig innsikt og innspill fra prosjektets deltakere. Ved å fange, bearbeide og visualisere diskusjonspunkter på en måte som fremmer nye ideer og tanker kan man i stor grad sikre forankring og eierskap videre i prosessen for å kunne skape mest mulig verdi. Nøkkelen til å lykkes med dette er god fasilitering. Men hva er det egentlig som skal til for å være en god fasilitator, og hvorfor er dette så utrolig viktig? Dette vil vi ta for oss i denne artikkelen i tillegg til å komme med noen tips til hvordan man selv kan bli en bedre fasilitator med noen enkle grep.


  Les mer
 • ARTIKKEL

  Vi støtter folket

  Våre ansatte er det viktigste for oss, det er derfor med tungt hjerte vi ser hvordan våre Ukrainske og Russiske ansatte har det i dagens situasjon. Vi står samlet om å støtte hele det Ukrainske folket, og fordømmer på det sterkeste Russlands militære angrep på Ukraina. Dette er naboer, familie, venner og gode kollegaer, mennesker som er rammet av en konflikt de er uskyldige ofre for. Å forstå redselen for mennesker mot denne type overmakt, er så ukjent for oss i vår trygge hverdag her i Norge. Det er Putin som har gått til krig mot et uavhengig og demokratisk land, ikke våre russiske kolleger, eller det russiske folket. Det er viktig at ansvaret plasseres der det skal, hos Putin.


  Les mer
 • ARTIKKEL

  En hybrid fagdag i ny drakt på Rebel!

  Fredag 11. februar var det duket for ny fagdag i Oslo. Denne gangen delte vi fagdagen i to parallelle løp for første gang: presentasjonsteknikk og kunstig intelligens. Vi kjørte en hybrid-løsning med mulighet for både fysisk oppmøte og digital deltakelse. Oppdelingen av temaer gjorde at hver person kunne dypdykke i emnet de synes var mest spennende, og fagdagen ble en stor suksess både faglig og sosialt.


  Les mer
 • ARTIKKEL

  Årets julegaver - som betyr noe for oss!

  Hvert  år deler vi ut julegaver til veldedige organisasjoner. I år valgte vi å dele julegaven mellom tre. De er stemt frem av våre ansatte og reflekterer hva som ligger hjertene våre nærmest. Det er en oppmerksomhet for den innsatsen som legges ned for et bedre samfunn som vi alle jobber for og nyter godt av.


  Les mer
 • ARTIKKEL

  Mangfold - finnes det ingen quick fix?

  Mangfold er viktig, det kan gi konkurransefortrinn! Vi mennesker er ulike, vi effektiviserer oss ved å ta beslutninger basert på erfaringer, derfor er det viktig å sikre oss team som reflekterer dette. Fallgruver med en homogen gjeng, er at blindsoner ikke oppdages og vi går glipp av viktig innsikt. Når vi er ulike, ser vi verden fra ulike perspektiver og det er et stort potensiale for innovasjon som sikrer bredere kunnskap og innsikt. Dette er lønnsomt for bedrifter, vi blir bedre mennesker og utvider horisonten vår, men er det alltid slik?


  Les mer
 • ARTIKKEL

  Nysgjerrighet, den viktigste suksessfaktoren?

  Nysgjerrigper! Et negativt ladet ord, men hvorfor det? Nysgjerrighet er driveren til alle store fremskritt, nysgjerrighet trigger belønningssystemet vårt, det vekker engasjement, innovasjon og motivasjon. Allikevel viser forskning at vi ikke er flinke til å fremmer nysgjerrighet i bedriftene våre, har du hentet ut potensialet som ligger i nysgjerrighet?

  Les mer
 • ARTIKKEL

  Bli bedre kjent med Trine Tolfsby

  Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat. God lesning!

  Les mer
 • ARTIKKEL

  Prioriter teknisk gjeld - som om tid og penger faktisk betyr noe!

  Vi vet at så fort vi har skrevet én kodelinje, har vi pådratt oss teknisk gjeld, men hva så? Hvilken betydning har den tekniske gjelden vår for oss? Vet du hva den har å si for deg og din bedrift? Prioriter din tekniske gjeld, som om tid og penger betyr noe! Vi inviterer på et ettermiddags-seminar med Adam Thornhill, grunnleggeren av CodeScene, et verktøy for programvareanalyse. Adam er også forfatteren av bøker som Software Design X-Rays, og bestselgeren Your Code as a Crime Scene.

  Event: Prioritize Technical Debt as if Time and Money Matters

  Tid: Torsdag 3. mars 2022 - kl 16.00 - 18.00

  Sted: Rebel, Kinosalen, Universitetgaten 2. 0164 OSLO

  JA! Dette vil jeg være med på - meld meg på her!

  Les mer
 • ARTIKKEL

  SEMINAR: Nye veivalg og effektivisering er krevende, kan MASKINLÆRING være løsningen?

  Hvordan kan vi som beslutningstagere være sikker på hvilke løsninger som er best å bruke på kort og lang sikt? Og vet vi nok om verktøyene til å være sikker på vi benytter riktig? Når uttrykk som maskinlæring, optimering, kunstig intelligens og roboter brukes over en lav sko, er vi sikre på hva disse begrepene egentlig betyr? Hvilke problemer er det teknologiene skal løse, eller kan løse? Hva trenger en leder, eller beslutningstaker å vite for å kunne beslutte hva som er best løsning for nettopp sin bedrift? Vi inviterer dere til en lett intro til de ulike begrepene og forenkle prosessen med å velge riktige løsninger for å skape forretningsverdi.

  Frokostseminar

  KAN MASKINLÆRING VÆRE LØSNINGEN?

  REBEL, Universitetsgaten 2, 0164 OSLO

  Torsdag 7. april

  Agenda:

  Lett matbit - 08.30

  Foredrag 09.00 - 10.00

  Diskusjon: 10.00 - 10.30

  Meld deg på her!

  Les mer