Hero

Bli bedre kjent med Arild Johan Takvam

Publisert 09.05.2019

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.


Hvordan var det å flytte fra verdens vakreste by og dermed bli første ansatte på distriktskontoret?

Jeg må innrømme at det første året var litt tungt. Da satt jeg i et oppdrag der jeg ikke var helt fornøyd med arbeidsoppgavene mine og i tillegg var jeg eneste Sonat-ansatte i Oslo. Vi hadde også en ugunstig og usikker bosituasjon. Samtidig fikk jeg være med i prosessen med å ansette en daglig leder, noe som var utrolig spennende og lærerikt, og da Hallvard begynte i Sonat, jeg byttet oppdrag til SSB og vi flyttet inn i leiligheten vi hadde kjøpt og totalrenovert, falt brikkene på plass. Nå stortrives jeg på alle områder, til tross for klimaet her øst, og føler meg utrolig heldig som får være med å bygge opp Sonat i Oslo til å bli minst like bra som i Bergen.

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Jeg har vært hos SSB i snart to år. Frem til nyttår jobbet jeg på et prosjekt for modernisering av KOSTRA (Kommune-Stat-Rapportering). Det var et spennende prosjekt og et veldig interessant domene, forfriskende nytt etter å ha tilbrakt de fem foregående årene hos kunde i forsikringsbransjen. Siden nyttår har jeg, ved siden av litt forvaltning, jobbet på et prosjekt for modernisering av skattestatistikk. SSB er fremoverlent i sine valg av teknologier og løsninger og inkluderer konsulenter på en god måte. Vi får være med på både tippekonkurranser og prosjektfester. Den omtrent eneste «diskrimineringen», er at vi ikke får være med på fredagskakebakerotasjonen (men det hender vi får rester!).

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Under studiene jobbet jeg litt på IT-avdelingen til Studentsamskipnaden i Bergen, men hovedsakelig på drift. Min første utviklerjobb og min første fulltidsansettelse fikk jeg sommeren 2007, i Insite Consulting, innen telecom. Det perfekte sted å begynne karrieren, mange flinke folk og et utrolig godt miljø.

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg mener at en god seniorkonsulent skal tilby mer enn å skrive god kode, hen skal også kunne jobbe tett sammen med kunden / brukerne om å finne gode løsninger skreddersydd for bruker. I den settingen trives jeg best. For tiden er jeg inne i mitt andre prosjekt som utvikler og Scrum Master for SSB, og stortrives. Jeg har vurdert å bevege meg mer mot prosjektledelse på sikt, men samtidig har jeg ikke lyst å bytte skriving av kode med skriving av rapporter. Da er rollen min nå helt perfekt.

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Bortsett fra noen år på skolen med C++, er det stort sett Java jeg har holdt på med, i tillegg til JavaScript.

Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Jeg har vært så heldig å ofte få være i prosjekter som bruker mye ny teknologi, så oppdragene er min viktigste kilde til faglig oppdatering. I tillegg gir de månedlige fagdager god innsikt i og kunnskap om hva som skjer i faget. JavaZone får jeg med meg (nesten) hvert år. I år deltar Sonat som partner for første gang, det blir gøy!

Hvor mye programmerer du på fritiden?

Jeg digger å kode med ungene, og tar over undervisningen på skolen én dag i året i forbindelse med Kodetimen. Ellers har jeg aldri vært en person som programmerer veldig mye på fritiden. Etter at jeg fikk barn, er stort sett ettermiddager og helger fylt av andre ting, så det blir det mest når det er noe oppdraget tilsier at jeg trenger å lære meg.

Har du noen hobbyer?

Fotball har alltid vært en stor del av livet mitt. Jeg spiller én kveld i uken med en gjeng og så setter jeg stor pris på å kunne flagge med Brann-flagg på kampdager, midt i Vålerengen-land. Om vinteren liker jeg å stå på ski. Som vestlending er det først og fremst slalom og snowboard jeg har drevet med, men etter at vi flyttet til Oslo, har hele familien også fått sansen for bortoverski. Det er mye gøyere enn jeg husker fra sure dager med dårlig glid på Kvamskogen som liten. Noen hevder det er fordi regn og sludd er byttet ut med sol. Jeg tror det er mest gliden.

Hva er det beste frynsegodet du får?

Det klart beste frynsegodet vi har i Sonat, er fantastiske kolleger. Jeg hadde aldri trodd at det var mulig å ha et så godt samhold og miljø i en konsulentbedrift som Sonat. Da vi startet i Oslo, tenkte jeg at det ikke ville være lett å få inn så fine folk og skape et så godt miljø som vi hadde fått til i Bergen. Det viser seg imidlertid at det finnes gjennomgående bra folk også utenfor Hordaland. I tillegg gjøres det en utrolig god jobb med å sørge for at vi ansatte treffes, på en god måte, i både faglige og sosiale settinger, til tross for at vi til daglig sitter spredt rundt hos kunder. I tillegg vil jeg trekke frem betalte fagdager én gang i måneden, de er alltid både lærerike og gøye. Og så de kule reisene og festene, da. Både de med partner og familieturene.

I tillegg har nettopp Lars Tore – en av Norges hotteste festivalarrangører – nettopp trådt inn i sosialkomiteen i Sonat Oslo. Fremtiden er et eventyr.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Trine Tolfsby