Hero

Bli bedre kjent med Eirik Reksten

Publisert 13.08.2020

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.


Kan du fortelle litt om prosjektet du har jobbet med i det siste?

Jeg er for tiden på prosjekt hos Politiet, hvor vi jobber med å gjøre hverdagen til politipatruljene enklere. Der er jeg eneste innleide konsulent på team sammen med PITs egne ansatte. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre alle aspekter av utviklingen så smidig som mulig, en prosess man aldri kan si er fullført.

Kort tid etter at jeg begynte der begynte nedstengingen av samfunnet av hensyn til COVID-19, så jeg har for det meste jobbet hjemmefra gjennom siden jeg begynte der. Siden jeg gjorde det samme på prosjektene før dette, nærmer jeg meg nå fem år med stort sett hjemmekontor.

Hva slags utdannelse har du?

Jeg er utdannet Master of Science i Datateknikk (Computer Science) ved NTNU i Trondheim. Der fordypet jeg meg i komplekse datasystemer og spesielt algoritmekonstruksjon. Jeg leverte masteroppgaven våren 2010.

Hva gjorde du før du begynte i Sonat?

Etter studiene begynte jeg å jobbe som konsulent i Sopra Steria, som del av deres program for nyutdannede. Etter fem år der fikk jeg muligheten til å bli med i en startup, Acano, som jobbet med videokonferansesystemer. Denne ble relativt tidlig kjøpt opp av Cisco, hvor jeg jobbet de fire neste årene med video- og audioteknologier på web.

Teamet mitt hos Cisco var i London så etterhvert ønsket jeg å finne et, helst noe mindre, arbeidssted litt nærmere hjemmet. Sonat dukket opp og passet meg perfekt!

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg trives best med oppgaver hvor jeg tydelig kan se verdien sluttbrukeren får. Selv om jeg til å begynne med ble frontend-utvikler for å fylle hull i kompetansen i prosjektet jeg da var på, setter jeg stor pris på dette aspektet av frontend-utvikling. Også for andre oppgaver er jeg opptatt av at man alltid forankrer det i hvilken faktisk verdi det gir.

Etter hvert som jeg har blitt mer erfaren har jeg også blitt mye mer interessert i prosess. Før jeg kom til Sonat, jobbet en del med hvordan vi skulle fått integrert UX og design i utviklingsprosessen vi hadde på prosjektet mitt i Cisco.



Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Som frontend-utvikler er det nok lite overraskende at det går svært mye i Javascript og Typescript. Tidligere, blant annet i programmeringskonkurranser, var jeg hovedsaklig Java-utvikler. Jeg har også vært innom et ganske bredt utvalg av andre språk, uten å kunne kalle meg ekspert der.

Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Jeg liker veldig godt å lese fagbøker. Backloggen av bøker vokser raskere enn jeg klarer å ta unna, men jeg leser jevnt og trutt om alt mulig jeg finner interessant. For frontend-teknologier har det i det siste gått litt for fort til at man kan vente på bøker, så det blir også mye blogger, podcaster og dokumentasjon/spesifikasjoner for å henge med der.

Ellers er det alltid trivelig på konferanser og meetups, men jeg prioriterer litt for sjelden å reise på disse. Heldigvis har Sonat regelmessige fagdager som kompenserer mye for dette

Hvor mye programmerer du på fritiden?

Det blir mindre programmering på fritiden enn jeg kunne tenkt meg. Mellom to barn og andre hobbyer har prosjektene en tendens til å bli dratt ut nok i tid til at nye spennende ideer dukker opp før de fleste blir fullført.

Hva liker du å gjøre på fritiden utenom systemutvikling?

De to barna mine får veldig mye av oppmerksomheten min. Vi drar en del på turer i naturen, hvor vi overnatter i telt eller hengekøye. Det er fine erfaringer for dem og vi får gledet oss mer over det flotte landet vi bor i. Ellers blir det en del trening, primært løping og yoga, dataspill og musikk.

Jeg har også drevet med sportsskyting siden jeg var liten. Det har dabbet en del av etter at jeg ble far, men jeg er fortsatt med fra tid til annen. På en god dag kan jeg fortsatt hevde meg på landsbasis, spesielt i hurtigskytingene.

Hva gleder du deg mest over ved jobben din?

Jeg er svært glad for at jeg hele tiden får muligheten til å bryne meg på nye utfordringer. Det være seg teknologiske, prosess-relaterte eller rett og slett funksjonell problemløsning. Å vite at det jeg lager gjør hverdagen til andre bedre er også godt å vite.

Som barn, hva hadde du lyst å bli når du ble stor?

Når jeg tenker tilbake, så mener jeg å huske at jeg hadde en periode jeg ville bli spillprogrammerer på barneskolen. Etterhvert ble jeg mer opptatt av sang og drama, og søkte dramalinjen på videregående. Jeg endte istedenfor med å begynne på skytelinjen på NTG. Livet mitt kunne nok sett ganske annerledes ut om ikke det hadde skjedd.

Jeg var en av de få i min omgangskrets som ikke skulle bli fotballproff. Jeg var ikke så verst å spille, men det var aldri det jeg så for meg. Ikke heiet jeg på de største lagene heller.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi