Hero

Bli bedre kjent med Jarle Børsheim

Publisert 14.05.2020

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.


Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er vel en såkalt full stack utvikler og tidvis arkitekt. Eller en god potet. Jeg sitter nå hos SPV som senior utvikler i et team ansvarlig for blant annet betalinger. Bidrar med det som trengs ut i fra hvilke oppgaver vi har på hånden. For øyeblikket er det oppgaver relatert til betalingsløsninger, varslingssystem, Azure og Kubernetes.

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Jeg sitter nå fast hos SPV og har stort sett vært i sånne oppdrag, men har tidligere også jobbet på spredte prosjekter internt på kontor. Vi har jo nå i det siste måttet ha hjemmekontor som de fleste andre. Må si det har fungert strålende, selv om man selvfølgelig savner å se folket på kontoret. Er imponert over hvor tilpasningsdyktig folk er i en sånn situasjon. Teamet vårt har f.eks. introdusert en fast felles kaffeprat over video kl 14 som har blitt et av dagens høydepunkter.

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Den siste tiden har jeg jobbet en del med en varslingstjeneste hos SPV, det vil si push-notifications til appen. Det har vært videreutvikling av denne tjenesten, feilsøking og starten på ny arkitektur. Et prosjekt som toucher innom mye forskjellig teknologi som Azure, Terraform, Kubernetes, Firebase og apper.

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Siden jeg var ferdig å studere i 2003. Jeg er nok ikke en av de som begynte å programmere da jeg var veldig ung, men hadde en Commodore 64 som jeg digget å herje med. Senere ble det PC-bygging og gaming som enda mer trigget nysgjerrigheten på å jobbe med IT og programmering.

Hvilke plattformer utvikler du vanligvis for?

Som nevnt er jeg en potet og kan brukes til mye rart. Jeg anså meg tidligere som en Java-fullstack utvikler som ikke var redd for å skitne til hendene med andre ting. Men nå etter at jeg har jobbet 100% i .NET prosjekter i det siste så er jeg blitt mer og mer glad i .NET sammen med React, Azure, Docker og Kubernetes.

Hvilken pc-plattform/OS foretrekker du selv å bruke?

Jobb: Mac, Gaming: PC

Hvilke to verktøy greier du deg ikke uten, og hvorfor?

Et bra headset og musikk. Når jeg skal konsentrere meg og det skjer mye rundt omkring på kontoret så fyrer opp volumet og går inn i min egen verden. Headbanging kan forekomme.

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg liker å løse problemer og være kreativ. Tenke og tegne opp forslag, helst sammen med andre. Forsøke å se på et problem fra brukerens ståsted og finne den optimale løsningen.

Er kanskje litt sprø og liker å ta tak i problemer som er “vonde”. Arkitektur og bugs som er vanskelige å finne ut av gir meg et lite kick å fikse.

Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Vi har et veldig sterkt fagmiljø i Sonat og fagdagene våre er veldig givende. Samtidig forsøker jeg å følge med ved å lese meg opp på nye og gamle temaer. Podcasts på vei til jobb eller mens jeg trener er også en fin måte å holde seg oppdatert. Noen tips til podcast: CodingBlocks.Net (morsom trio med veldig bra tema), Azure DevOps, ThoughtWorks, Cyber (security), Hanselminutes (Scott Hanselman)

Ser du noen trender framover som virkelig vil forandre hverdagen til utviklere?

Det blir spennende å se hvordan disse påtvungede hjemmekontor ukene har påvirket oss. Jeg ser bare i teamet mitt hvor mye flinkere vi har blitt til å bruke diverse hjelpemidler for samarbeid. Vi har forsøkt med nye metoder for å sørge for å dele kunnskap som vi opparbeider oss hver for oss. Jeg tror vi har vært minst like produktive fra hjemmekontor som på kontoret. Kanskje det kan komme noen gode lærdommer ut av dette som vi kan bruke videre når dette en gang går over.

Deltar du jevnlig på konferanser? I så fall, hvilken er den viktigste for deg?

Har ikke vært på konferanse hvert år. Jeg har vært på litt forskjellige som JavaZone, Devoxx, Jax og Booster. Favoritten er nok Booster både fordi den er lokal, gode tema, workshops og akkurat passe stor. Kudos til miljøet som sørger for å
holde Booster gående.Har du noen (andre) hobbyer?

Litt for mange. Jeg er en gamer og liker å spille litt på kveldstid når ungene er lagt. Alt fra singleplayer ting til diverse online shooters. Men jeg er samtidig rastløs og må bevege på meg. Fotball, løping, fjellturer, buldring og diverse fjas med ungene. Digger å komme meg på sjøen og låner båt når vi kan. Har et stort ønske om å kjøpe meg en båt selv.

Hva gleder du deg mest over ved å jobbe som utvikler?

Tror det er problemløsing og skaperglede. Fikse et problem for folk. Samarbeide med andre om å nå et mål og gi high-fives.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad