Hero

Bli bedre kjent med Li-Hsuan Chen

Publisert 26.05.2021

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Nå jobber jeg som UX / UI / GUI designer i Sonat og youwell, hvor jeg er involvert i flere forskjellige prosjekter. De fleste er innenfor helse og medisinsk behandling. I disse prosjektene er min oppgave å avdekke brukerbehov, definere konseptutvikling, planlegge UI flowchart, design prototype og brukerteste.

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Jeg jobber både på kontoret og hjemmekontor, men som alle andre har det blitt mye hjemmekontor det siste halve året. Jeg liker å møte kolleger og kunder når vi diskuterer prosjekter, men å kunne arbeid hjemmefra er nok et mer effektivt valg for meg.

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Det siste prosjektet jeg jobbet er en app som ga medisinsk støtten til sjøfolk. Jeg jobber med den profesjonelle legen, sammen finner vi ut hvordan å hjelpe pasienter når de er på skipet.

Den mest utfordrende delen er hvordan du skal overføre komplisert medisinsk tilgang og kunnskap til en app. Spesielt når du er klar over at hvert sekund teller når det er et liv du skal redde. Det blir da svært viktig å gjøre hvert trinn og beskrivelse effektivt og spesielt.

Dette er et veldig spennende prosjekt, som vi dessverre ikke kan snakke for mye om, før publikasjonen. Som legen sa, er det en gave til verden!

Hva slags utdannelse har du?

Jeg har en Bachelor av animal science og Master av visual communication design i Taiwan. I praksisperioden fikk jeg også treningsprogram om Design Thinking, Product Management, and agile design.

Hvilken pc-plattform/OS foretrekker du selv å bruke?

Mange design programmer er samme på begge to. Jeg liker Windows, android, og OS. De har forskjellige fordeler.

Hvilke to verktøy greier du deg ikke uten, og hvorfor?

2B blyant og papir. Fysisk skriving eller tegning på papiret hjelper meg å tenke bedre.

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg liker prosjekter med utfordringer og sosial betydning. Men noen ganger er det veldig hyggelig å gjøre noe som bare er vakkert design. :)

Hvilke teknologier eller fagområder skulle du gjerne kunnet mer om?

Designprogramvare er ikke vanskelig å lære, Figma, Adobe-serien, Sketch.. er de grunnleggende verktøyene for å lage hi-fi clickable prototype. Hvis det er et samarbeid, foretrekker jeg å jobbe på Figma.
Det som er viktig er hvordan du finner og analyserer dataene og overfører dem til noe godt som designer og programmer kan utvikle seg sammen.

Har du noen (andre) hobbyer?

Ja, jeg liker yoga, flamenco, lesning og matlaging. Strikking er en ny hobby jeg har lært etter flyttet til Norge. Ha ha ... skulle tro jeg var en bestemor. Jeg liker å lese biografier, å lese om andres liv får meg alltid til å føle meg berørt.

Matlaging og strikking er som min dynamiske meditasjon. Jeg bruker ingrediensene du kan finne i det norske supermarkedet for å lage ting vi spiser i Asia. Jeg håper at en dag kan jeg skrive oppskrifter for deling.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad