Hero

Bli bedre kjent med Ricki Sickenger

Publisert 24.01.2019

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.


Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er IT konsulent og jobber som utvikler. Jeg jobber både med backend- og frontend-teknologier, avhengig av hva kunden trenger.

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Jeg jobber for tiden i et team som lager en mikrotjeneste-backend i Go. Denne tjenesten benytter maskinlæring for å levere personlige anbefalinger. Vi har fokus på stabilitet og feilhåndtering, og Go er et veldig godt valg for vårt formål.

I et av de siste oppdragene jobbet jeg med visualisering og VR. Vi laget digitale tvillinger som viste sensordata i sanntid fra utstyr plassert rundt i verden. Sensordata ble tolket av maskinlæringsalgoritmer som kunne fortelle når feil oppstod. Jeg jobbet med visualisering av de digitale tvillingene i et VR rom der flere kunne koble seg opp og samarbeide om diagnostisering av utstyret.

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Jeg har jobbet som utvikler siden 1998.

Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Nei. Jeg begynte som programmerer i et webdesignbyrå, men i 2000 startet jeg og noen venner opp et spillselskap. Der jobbet jeg i 9 år med å lage et online spill (mmo) kalt Darkfall Online. Etter det begynte jeg som konsulent, og i 2012 var jeg med og startet konsulentselskapet Sonat, som jeg jobber i fremdeles. Som konsulent har jeg hatt flere spennende oppdrag.

Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg programmering?

Jeg var 11 år gammel når jeg begynte å programmere BASIC på en Commodore 64. Jeg begynte å programmere fordi jeg ville finne ut hva man kunne få maskinen til å gjøre. Så ble jeg hektet.

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Jeg bruker Go i mitt nåværende oppdrag, men har også brukt Java, C#, Javascript, Python og flere andre språk. Hvilket språk jeg bruker kommer an på problemet som skal løses og hva kunden foretrekker.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi