Bli bedre kjent med Roy Kjellid

Publisert 19.01.2019

Det viktigste for oss er folkene våre. I “Bli bedre kjent” gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste??

Som konsulent varierer oppgavene mine fra oppdrag til oppdrag. I forrige oppdrag gikk jeg fra å være ren backend-utvikler til en slags “Account Tech lead”, og da ble det en del reising til Dubai og Manila for å møte kunder. I nåværende oppdrag er jeg med på å lage en helt ny landsdekkende bank, noe som er veldig spennende og utfordrende.

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Jeg sitter stort sett alltid ute hos kundene, men har som oftest fleksibilitet til å ta hjemmekontor en gang i blant når det trengs. På planleggingsdager og lignende er det veldig greit.

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

Vanligvis har jeg jobbet med java, men har etterhvert jobbet med flere ulike språk. Akkurat nå jobber jeg mest med go, swift og kotlin.

Deltar du jevnlig på konferanser? I så fall, hvilken er den viktigste for deg?

Jeg pleier alltid å reise på minst en konferanse i året. I år var jeg i London på Jaxx, som var veldig bra. Foreløpig favoritt er nok Devoxx i Antwerpen, anbefales!

Opplever du at jobben som utvikler har noen negative sider?

Nei? Er det ikke drømmejobben? Det kan jo være litt arbeidspress i noen perioder, men det er ikke noe jeg går rundt å tenker på.

Hvor lenge har du jobbet som utvikler?

Begynte i jobb 2 dager etter at masteroppgaven var levert. Så det betyr at jeg har vært konsulent og utvikler siden sommeren 2006.

Føler at du får den lønnen du fortjener?

Får ikke bedre andre steder 🙂 Eller synes du jeg fortjener mer?

Skjerm, mennesker eller Ole Brumm og hvorfor?

Ole Brumm fordi han ser så myk og god ut. Fra spøk til revolver; Fordi jeg får masse energi av å være med mennesker, samt det å løse utfordringer er noe av det kjekkeste som finnes.

Har du noen (andre) hobbyer?

Ja, fotball og snowboard er nok det jeg har brukt mest tid på. men har det siste året blitt lurt til å kjøpe slalomski og rulleski. Her kan jeg hvertfall si at Rulleski anbefales kun hvis man er glad i skrubbsår. Vil du se bilde?