Hero

Bli bedre kjent med Rune Meier

Publisert 14.06.2021

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg jobber som smidig rådgiver og konsulent, og skal hjelpe kundene våre med å få ut verdier fra prosjekter, produkter og prosesser de holder på med. Jeg jobber på flere nivåer i organisasjonene - kan være coach og rådgiver for alt fra utviklingsteamene til ledere og ledergrupper.


Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Jeg liker å jobbe nær folk, så post-covid ønsker jeg å jobbe ute hos kundene.Samtidig har jeg i mange år jobbet med internasjonale team, så det å sitte på hjemmekontor eller jobbe via nettmøter, er jeg vant med, og det fungerer forbausende bra.  Hjemmekontortilværelsen har vært utfordrende, jeg har både samboer og to nesten voksne barn, og det blir fort trangt. Heldigvis har vi et hus på Hadeland med godt nett, så i de mest intense periodene har vi kunnet dele oss, med noen i Oslo og noen på Gran.


Kan du fortelle litt om hva du har jobbet med før du startet i Sonat?

Jeg kom til Sonat fra Visma, hvor jeg har jobbet som leder for en enhet med flere produktteam. I de siste 20 årene har jeg jobbet som leder på ulike nivåer innen forsikring i Storebrand, If Skadeforsikring og Aditro - som i sin tid ble kjøpt opp av Visma.

Rett før jeg startet i Sonat, hadde jeg en veldig annerledes jobb, da jeg jobbet som driftskoordinator for Gjerdrum kommune - i arbeidet etter leirskredet 30. desember 2020. Det var veldig spesielt, men også lærerikt.


Når begynte du å jobbe som utvikler?

Jeg lærte meg dBase III av en kollega i 1993, da var jeg personelloffiser i en norsk avdeling i det tidligere Jugoslavia. Vi bygde en database for å holde oversikt over folk, fridager. hjemreiser og andre forhold. Dette inspirerte meg til å studere systemutvikling da jeg kom tilbake til Norge. Så, min første utviklingsjobb som jeg fikk betalt for var i 1996.


Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Jeg har jobbet for mange ulike firmanavn, men kun byttet arbeidsgiver 2 ganger etter at jeg var ferdig med studiene - nå er det 25 år. Jeg har vært heldig og fått nye utfordringer i de rollene jeg har hatt. Da jeg sluttet i If og begynte i Aditro, var det fordi jeg pendlet 3 timer hver dag, og med to små barn, var det upraktisk.


Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg programmering?

Jeg kjøpte en Oric-1 i 1985, da var jeg 15 år, og på den programmerte jeg litt i BASIC. Jeg husker den hadde noen kule kommandoer for lyd (PING, SHOOT, EXPLODE, og ZAP). Mye av programmeringen besto i å skrive inn kode som vi fant i blader og endre litt på ting for å se hva som skjedde. Programmene ble lagret på kassett, og det var til og med en nærradio i Kristiansand som sendte spill på luften - som man kunne spille inn og så laste inn på datamaskinen.


Hva slags utdannelse har du?

Jeg har offisersutdanning fra Forsvaret. Deretter utdannet jeg meg som  systemutvikler på et studium som het Systemering og databehandling på Universitetet i Agder. Etter grunnutdanningen har jeg tatt flere studier, bla. ved BI/Forsikringsakademiet, innen Lønn- og personalarbeid ved Høgskolen i Lillehammer og enkeltfag/sertifiseringer innen bla. agil utviklingsmetodikk, prosjektledelse og lean.


Hvilke plattformer utvikler du vanligvis for?

Det er lenge siden jeg har skrevet kode nå, men jeg har jobbet i Cobol, C++, C# og diverse varianter av Visual Basic.


Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg ledelse?

Jeg var veldig engasjert i ungdommen, både innen elevråd, politikk og diverse foreninger. Jeg lærte meg mye om moderne ledelse under en veldig flink kullsjef jeg hadde under befalsutdanningen, som var en av de første til å implementere nye lederstiler i Forsvaret (som ellers er beryktet for relativt streng “Jeg vil - du skal”). Så har jeg lært veldig mye gjennom mer enn 20 år som leder i næringslivet. Jeg har tatt mange kurs, og også fått lov til å være med å utvikle lederutviklingsprogram.


Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg trives med utfordringer hvor løsningen ikke er åpenbar, men hvor arbeidet og løsningene materialiserer seg gjennom jobben som blir gjort. Det kan være OU-prosesser, produktutvikling eller rådgivningsoppdrag hvor jeg hjelper andre til å realisere verdier.


Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Jeg er aktivt med i flere fagmiljøer internasjonalt. Gjennom disse har jeg kontakter på slack eller andre nettplattformer som jeg holder kontakt med jevnlig. I tillegg deltar jeg på webinarer, hører på podcaster - og har også fått være med på å lage noen selv. Jeg leser en del ledelseslitteratur, og har ofte en lydbok eller podcast i øret når jeg trener, går eller gjør husarbeid.


Deltar du jevnlig på konferanser? I så fall, hvilken er den viktigste for deg?

Jeg liker også å være på konferanser - spesielt der hvor jeg kan plukke opp nye ideer og perspektiver. De senere årene har det vært mest konferanser som fokuserer på agil/smidig praksis, og tema som smidig transformasjon, verdirealisering og brukerinteraksjon.


Har du noen (andre) hobbyer?

Jeg har mange hobbyer, og liker å ha mange ting å gjøre. Jeg har engasjert meg i arbeid for veteraner fra internasjonale operasjoner og i nordisk samarbeid. I tillegg trener jeg (nesten) hver dag og har sunget i kor siden jeg var 4 år. Akkurat det siste har vært litt vanskelig det siste året.


Hva har Sonat som gjør at valget falt på de?

Jeg kom egentlig borti Sonat ved en tilfeldighet, og etterhvert som vi snakket sammen, fant jeg ut at Sonat og jeg snakket om de samme tingene og passet godt sammen. I Sonat skal jeg få være med å bygge opp et miljø for smidige løsninger, UX og brukerinvolvering, og det er ting jeg brenner for. For meg personlig er det også litt kult å kunne bruke alt det jeg har lært gjennom mange år i bransjen til å hjelpe andre til gjøre de riktige tingene.


Hva er de 5 viktigste appene på mobiltelefonen din?


BeyondPod

Dette er en podcastapp, og her fyller jeg opp med spennende læring og motivasjon til treningsturer og andre anledninger hvor jeg har tid til å lytte. Det gjør også at jeg liker å gå - i stedet for å ta trikken eller sparkesykkel - for da får jeg 15-20 minutter mer til å høre på podcast. Det er sikkert mange nyere og bedre podcastapper,men jeg har brukt BeyondPod så lenge at jeg ikke har lyst til å bytte.


Garmin Connect

Treningsappen som synkroniserer med klokken min. Her får jeg mine ukentlige treningsmål og oppfølging fra min løpetrener. I tillegg legger jeg inn styrketreninger og ulike målsetninger. Garmin er en motivator og venn.


Untappd

Jeg er glad i øl, og spesielt det vi kaller “Jåleøl”, altså nye øltyper, og helst ting jeg ikke har drukket før. Untappd hjelper meg å finne de stedene som har spennende ting på menyen, slik at jeg og vennene mine kan sjekke inn stadig nye funn.


Google maps

Jeg liker å reise og å finne frem - og Google maps hjelper meg med å finne frem dit jeg vil på best mulig måte, om det er i bil, på motorsykkel eller til en eller annen obskur bakgårdskafe i Uganda, Bodø eller Oslo øst.


Telefon

Faktisk er telefonen en glimrende innretning i seg selv. Jeg liker å ringe folk og få raske avklaringer, i stedet for å sitte og vente på svar på en e-post eller en melding på en eller annen plattform. Jeg trenger ikke å skravle lenge, og synes det er helt greit om folk ringer tilbake om de ikke kan ta telefonen der og da...


Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi