Hero

Bli bedre kjent med Thomas Mellin-Olsen

Publisert 29.04.2021

Det viktigste for oss er folkene våre. I "Bli bedre kjent" gir vi deg et innblikk i vår lidenskap for faget vårt, vår hverdag og hvorfor vi trives så godt sammen i Sonat.

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

Jeg er Salgssjef og har jobbet i Sonat siden desember 2014. Oppgavene mine strekker seg fra prospektering av kunder og markeder, rekruttering, salg av de tjenestene vi i Sonat tilbyr, følge opp nye og etablerte kunder og kolleger som er i oppdrag, holde tak i organisasjoner og nettverk vi er medlem av og kjøpe kopipapir til kontoret og pynte litt til jul og påske.


Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Siste året har det vært mest på hjemmekontor, som har vært utfordrende nok med oppussing og perioder med hjemmeskole- og barnehage. Normalt er jeg på kontoret og i møter med eksisterende og potensielt nye kunder og ansatte.

Det har vært en spennende tid hvor jeg har vært så heldig å få bli invitert hjem via skjermen til mange hyggelige mennesker, men skal ikke stikke under en stol at jeg ser frem til at vi kan treffes og møtes ansikt til ansikt igjen.


Kan du fortelle litt om hva du har jobbet med før du startet i Sonat?

Før jeg begynte i Sonat jobbet jeg flere år med rekruttering og bemanning til Engineeringsprosjekter. Hadde et kort innhopp som lærer på en barne og undomsskole og på Flesland med å få reisende og fly avgårde ut i verden. Der lærte jeg mye om stressmestring, som da systemene var nede og 200 passasjerer stod å ventet på innsjekk. Sorry!! til alle som møtte meg da.


Hvor lenge har du jobbet med salg og markedsføring?

Har jobbet med salg i en eller annen form siden 1999 altså forrige årtusen.


Har du noe du brenner for på jobben?

Jeg brenner virkelig for at de rundt meg skal lykkes med egne faglige ambisjoner og at vi sammen med kundene våre lykkes med prosjekter. Vi er alle mennesker som skal prestere på ulike arenaer både på jobb og privat og da er det viktig at forholdene er tilstede for at vi skal kunne prestere best mulig og oppnå gode resultater.

Det er ingenting som er kjekkere enn å finne det eller de prosjektene som får det til å rykke litt i munnviken og som trigger nysgjerrigheten litt ekstra. Det er mange spennende miljøer i Bergen som gjør nettopp dette.

Jeg har stor tro på og har sett hva menneskers kreativitet kombinert med teknologiens mulighetsrom kan gjøre for å løse utfordringene vi står ovenfor.


Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg ledelse og team?

Som halvgammel idrettsutøver har jeg vært så heldig å få være del av høyt presterende treningsgrupper, og hatt gode og kunnskapsrike trenere rundt meg. Dette ga meg innsikt i hvordan sette sammen team med utfyllende egenskaper og ferdigheter. I tillegg til hvor viktig det er med gode stabile rammer og riktig verktøy. Som eksempel: om jeg var litt sliten på trening en dag, var det alltid noen andre som var “på” og kunne pushe meg til å prestere, selv om dagen ikke helt var der.

Noen kunne være god på korte løp, andre på hopp eller styrkeøvelser. Sammen pushet vi hverandre til hele tiden å bli litt bedre hver eneste dag.

Det tror jeg gjelder i arbeidslivet også. Når man har flinke folk rundt seg yter man bedre, “trener/øver” kontinuerlig og motiveres til å forbedre seg litt hver dag.

I ettertid har jeg skjønt at det disse trenerne gjorde var en form for relasjonsledelse. Det handler om å se mennesker og forstå hva som skal til for å prestere best mulig både som team og individuelt


Har du noen teknologiske preferanser?

Jeg er fanget i Apple universet og trives egentlig godt med det. Har dog noen guilty pleasures som StockX.com som er en type børs for sneakers, her kan man følge kjøp og salgspriser live. Følger også litt med på marinetraffic.com hvor en kan følge båter rundt på de 7 hav. Synes det er fascinerende med store yachter og ble litt ble hektet da Eclipse, en enorm yacht lå ankret opp utenfor det gamle kontoret vårt i Sandviken. Ellers heier jeg på alt som kan gjøre hverdagen lettere og mer oversiktlig.


Hva har Sonat som gjør at du trives?

Helt enkelt gode kolleger. Jeg kan uten å rødme(I den grad jeg kan rødme) si vi har de beste folkene både faglig og sosialt. Det er en gjeng med dyktig teknologer innenfor ulike fagområder og du virkelig merker at det er en interesse og lidenskap for faget. I tillegg er det stor takhøyde for dumme spørsmål fra ikke teknologer som meg selv, jeg lærer noe nytt hver eneste dag.

Vi har et sterkt fokus på faglig utvikling med fagdager og samlinger gjennom hele året, noe som er viktig for kulturen og engasjementet.


Hvem eller hva er de 5 viktigste i og rundt huset? (ikke prioritert rekkefølge)


1. Strykejern og sko shampoo. Er kanskje litt i overkant opptatt av hvordan sko og skjorter ser ut….


2. Samboer og to flotte selvstendige jenter. Bruker mye tid med familien, både som trener for den eldste og klatrestativ for den yngste.


3. Weber kullgrill. Har hatt noen gassgriller men kommer alltid tilbake til kull. Savner et lite overbygg i hagen, da kunne jeg grillet hele året. I årene da vi bodde i leilighet var det mer enn en gang naboen trodde vi skulle brenne ned blokken.


4. Motorsag. Har en oransje Stihl motorsag med matchende vernebukse og hjelm(som nevnt kanskje en smule forfengelig). Perfekt når jeg trenger å komme i kontakt med min indre oransje tømmerhugger.

5. Har en gryende samling av Wongraven Barolo viner som skal lagres leeeenge, merker at det er en hobby og interesse som tar meg mer og mer.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad