Hero

Bli bedre kjent med Tore!

Av Tore Løvmo

Publisert 25.08.2023

Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?

For tiden innleid som seniorutvikler hos Tryg, hvor jeg jobber med salgsverktøyet deres, som er kjernen i det meste de foretar seg.. ;-)
Jobben er i hovedsak utvikling av endringer og forbedring av feil, men jeg har veldig stor frihet til å jobbe med generelle moderniseringer av denne plattformen og får tid til bruke på tekniske oppgraderinger som jeg ser kan være nyttig fremover. Så jobben er mye å jobbe sammen med kunden om hva som kan utvikles, hvordan det best kan løses slik at alle er fornøyd. Bistå kollegaer både med kode og generell kursing.

Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?

Jeg foretrekker å sitte på kontoret, liker godt med et skille der jeg går ut av huset for å være på jobb.

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?

Prosjektet hos nåværende kunde har en relativt gammel kodebase/teknologi, som gjør det spennende når jeg nå skal integrere med en ny partner for automatisk prosessering av avtaler. Da blandes alt fra siste Java, med containere og automatisk deploy til en stor kodebase med 4 releaser i året. Livet blir ikke kjedelig sånn sett..

Når begynte du å jobbe som utvikler?

Jeg startet som utvikler i 2007, tilfeldigvis hos Tryg som jeg er innleid hos for tiden.

Har du jobbet på samme sted hele tiden?

Jeg jobbet hos Tryg i seks år før det meldte seg et behov for å finne på noe annet. (Les: outsourcing) Ble da konsulent, først hos et annet selskap, og så fant jeg meg til rette hos Sonat i 2021. Mange ulike prosjekter og kunder, både lange, korte og parallelle.

Hvor gammel var du da du først begynte å lære deg programmering?

Tja, det kommer litt an på hva som defineres som programmering. Noen vil nok si at det å starte med html, php, javascript er for lettvekter. Men tidlig tenårene fant jeg den slags artig og drev litt enkel scripting underveis der. Lekte med Linux og andre ting som gjorde livet vanskelig men artig. Men koding utover det startet jeg ikke med før universitetet tidlig i 20 årene.

Hva slags utdannelse har du?

Bachelor i informasjonsvitenskap, fra den gangen det ikke var normerte løp. Så jeg hadde base på SV-fak, tok fag på informatikk, historisk og matNat i tillegg.. 🙂

Hvilke plattformer utvikler du vanligvis for?

Jeg koder i hovedsak Java, så den er plattformuavhengig?

Hvilken pc-plattform/OS foretrekker du selv å bruke?

Tja, jeg har i alle år jobbet på Windows. Innimellom fått bruke Mac eller Linux. Men da er det så mye greier med nettverk og tilganger. Er for gammel og gretten til å bruke tid på den slags. Det skal bare virke.. Fornøyd på windows så lenge økosystemet er lagt opp for at alt virker greit der. Har forøvrig mac privat og bruker den til koding utenom oppdrag.

Hvilke programmeringsspråk benytter du?

I all hovedsak Java og SQL. Men har lekt med andre ting, bare ikke dukket opp oppdrag som krevde det..

Hva er favorittspråket og hvorfor?

Er glad i Java jeg.

Hvilke to verktøy greier du deg ikke uten, og hvorfor?

Med 2 som begrensning må jeg si, Intellij IDEA fordi den virker til mitt behov. Og en liten app som heter BareTAIL, for tailing av logger. Superliten og gjøre bare det den skal.

Hva slags oppgaver liker du best å jobbe med?

Jeg synes det er aller artigst med oppgaver som er så utfordrende at jeg ikke kan se lys i tunnelen på et par dager. Det kan være alt fra en liten teknisk endring i feilhåndtering av køen i en applikasjon, til optimalisering av prosesstid, til design av en hel løsning med flere applikasjoner for å løse oppgaven. Alle disse kan være like krevende å se løsningen på umiddelbart, men akk så tilfredsstillende når du føler at “der” var løsning du så etter.

Hvordan sørger du for å holde deg faglig oppdatert?

Jeg følger folk på diverse medier, leser meg opp på tema og tech de snakker om. Følger med på faglige diskusjoner vi har i Sonat og leser meg opp på det. Forsøker å kode litt opp slike ting dersom det er tid og anledning til det.

I hvilken grad har metoder og teknologier som DevOps, maskinlæring, nettsky og konteinere endret måten du jobber på?

Tja, jeg har vært med på reisen fra fysiske servere som måtte følges med på, via serverrom enten innomhus eller hostet hos andre til skyen og containere. Noen ting er lettere, andre ting er vanskeligere. Tidligere kunne det at den ene applikasjonen ikke kunne snakke med den andre skyldes at den var koblet i feil ruter, mens nå er det fordi han som konfigurerte den profilen brukte feil abonnement på tjenesten. Ikke det at loggene hjalp deg å finne ut av det.

Ser du noen trender framover som virkelig vil forandre hverdagen til utviklere?

Det er jo lett å si AI, og prediktiv hjelp til kodeskriving. Men jeg tror det er bare et lite hjelpemiddel. Så nei, jeg ser ikke noe som virkelig vil forandre hverdagen til utviklere.

Deltar du jevnlig på konferanser? I så fall, hvilken er den viktigste for deg?

Jeg er ikke flink til å dra på konferanser, burde nok bli bedre på det.

Hvilket forhold har du til innebygd personvern?

At jeg reagerer og sier fra dersom jeg utsettes for folk som ikke tar hensyn til det. Det er viktig og en naturlig del av hvordan jeg tenker på behandling av data.

Bidrar du, enten i jobben eller på fritiden, til noe åpen kildekode-prosjekt – i så fall, hvilke(t)?

Nei.

Hvor mye programmerer du på fritiden?

Fint lite, det hender det dukker opp noe småtteri fra tid til annen. Men ingen egne prosjekter.

Har du noen (andre) hobbyer?

Jeg er glad i fjellturer, forsøker å bli flinkere på telting og slikt. Trener styrke og gjennomfører prosjekter i heimen fruen ønsker å få gjort.. 😃 Ellers så har jeg i mange år vært tett involvert i barnas fritidshverdag, nå sist er jeg håndballtrener for minstemann på 13.

Hva gleder du deg mest over ved å jobbe som utvikler?

Jeg er mest glad når jeg får kode i fred noen dager på rad, aller helst på en oppgave som er så vanskelig at jeg ikke umiddelbart kan se en løsning i sikte. Er alltid på jakt etter eurekaøyeblikket..

Opplever du at jobben som utvikler har noen negative sider?

Igrunnen ikke, jeg får være med på store deler av reisen, fra finne ideer, til å raffinere ideer, grave etter løsninger, kode det, utsettes for testere og kanskje av og til se at løsningen er nyttig.

Føler du at du får den lønnen du fortjener?

Alle vil ha mer, er det ikke slik? Fruen er sykepleier, hun mener jeg får godt betalt..

Hva er det beste frynsegodet du får?

Jeg kan i stor grad styre hvor mye jeg ønsker å jobbe. I Sonat synes jeg det er supert at vi tar med feller og familie på ting vi finner på sammen, i tillegg til at vi treffes en god del bare som kollegaer.

Hvorfor er du en “Sonater”?

Jeg kom til Sonat fordi jeg har en haug med folk det er lett å identifisere meg med og som jeg synes er inspirerende. Det er et meget godt faglig fellesskap og mange folk jeg synes det er artig å være med. I tillegg er det disse samlingene med feller som nevnt, og ikke minst fokuset på faglig utvikling!

Skjerm, mennesker eller Ole Brumm og hvorfor?

Åh, en god blanding. Jeg blir glad når jeg får kode i fred for en tid. Men jeg setter også veldig stor pris på å jobbe sammen med folk for å diskutere og finne løsninger sammen. Enten det er andre utviklere, testere, forretningsfolk eller sluttbrukere.

Hvor søker du hjelp når du trenger det?

Fru Løvmo er vel alltid førstelinjesupport i livet til Herr Løvmo, men for de andre tingene som hun mot formodning ikke skulle ha et svar på, så er Ricki (Sonater) en god kompis å støtte seg på.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment