Hero

Bli bedre kjent med Fehmmi Aliti!

Av Celina Rongved

Publisert 13.09.2024

Vi har gleden av å introdusere Fehmmi Aliti, som er et av de nyeste tilskuddene til Sonat-teamet i rollen som Data Engineer. Fehmmi kommer fra Sarpsborg, født i 1998, og er lidenskapelig opptatt av teknologi og læring. På fritiden tilbringer han tid med familien, spiller fotball, og nyter utfordringen med å lære nye ferdigheter. Med en bakgrunn innen landmåling har Fehmmi gått en noe uvanlig vei inn i IT-bransjen, men har med tiden utviklet seg til å bli en spesialist innen data engineering og analytics. "Jeg har en bachelorgrad i landmåling, som kanskje ikke er det mest vanlige når man jobber innen IT. Likevel var det her interessen for data oppsto, ettersom mye av arbeidet involverte stedfestede data (geodata)," forteller Fehmmi.

Fehmmi ble tidlig fascinert av open source-prosjekter, noe som vekket hans interesse for teknologi. "Jeg ble fascinert av hvordan utviklere fra hele verden deler sin kunnskap og bidrar til fellesskapet. Dette inspirerte meg til å lære Python, slik at jeg kunne dra nytte av andres arbeid og samtidig bidra med egne løsninger," sier han.

En av Fehmmi’s største styrker er hans evne til raskt å tilpasse seg nye utfordringer og teknologi. Med solid praktisk erfaring og en sterk teknisk bakgrunn har han etablert seg som en dyktig ressurs innen data engineering og analytics. Hans spesialisering i Snowflake og datavarehus har gjort ham i stand til å utvikle fleksible og skalerbare dataløsninger som gir kundene innsikt og optimaliserer dataflyten.

Akkurat nå jobber Fehmmi med et spennende prosjekt innen Media Mix Modelling (MMM), der han bidrar til å samle og transformere data til bruk i maskinlæringsmodeller. Målet med prosjektet er å gi kunden innsikt i hvordan de kan optimalisere sine mediekjøp. Fremover er Fehmmi spesielt interessert i teknologier som kombinerer dataplattformer og maskinlæring, og han ser frem til å jobbe med mer avanserte prosjekter innen data engineering. Når det gjelder karrieremål, har Fehmmi klare ambisjoner om å fordype seg i verktøy som dbt (data build tool), et verktøy han ser som en nøkkel til fremtidens dataplattform. "Jeg ser frem til å være en del av spennende prosjekter hos Sonat som utfordrer meg teknisk, samtidig som jeg kan bidra til å skape verdi for kundene våre."

Fehmmi er en dyktig problemløser med en praktisk tilnærming, noe han mener kundene vil sette pris på. Han beskriver seg selv som en som alltid er åpen for dialog og fleksibilitet, og som setter stor pris på å bygge sterke relasjoner med kundene. Med sin brede kompetanse og lidenskap for teknologi er Fehmmi klar til å levere innovative og skreddersydde løsninger for fremtidige prosjekter. Han har en praktisk og løsningsorientert tilnærming til kundearbeid. Med en evne til å omsette komplekse utfordringer til konkrete resultater, er han et verdifullt tilskudd til ethvert team eller prosjekt.


Velkommen til Sonat, Fehmmi!

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment