Hero

10 kjappe med Herman Haukenes

Av Celina Rongved

  1. Kan du fortelle litt om deg selv?
    Mitt navn er Herman W. Haukenes, og jeg er 28 år gammel. Jeg kommer fra Norges vakreste by, Bergen, men flyttet til Oslo for 2,5 år siden. Nå bor jeg på Adamstuen sammen med min samboer. På fritiden liker jeg å lære nye ting, og på den måten holder jeg meg oppdatert på nye teknologiske trender. For tiden utvikler jeg meg innen Python-automatisering og web scraping, noe jeg synes er utrolig gøy! Ellers lever jeg en aktiv livsstil og deltar gjerne på flere triatlon-stevner i året.
  2. Kan du dele litt om din fagbakgrunn, og hvordan din erfaring ledet deg til Sonat?
    Jeg har en siviløkonomutdanning fra Norges Handelshøyskole (NHH), med spesialisering innen Strategi og ledelse (hovedprofil) og Business analytics (støtteprofil). Tidligere tok jeg en bachelorgrad fra Handelshøyskolen BI i Bergen. I tillegg har jeg tatt to enkeltstående emner i psykologi ved Universitetet i Bergen (UiB). Før jeg begynte i Sonat, jobbet jeg innen management consulting i et mindre konsulenthus. Sonat virker som et sterkt og robust IT-miljø med både dyktige, vennlige og flinke konsulenter. De som jobber her
  3. Hvordan ble du interessert i teknologi og konsulentbransjen?
    Det var under studiene at jeg innså betydningen av digitalisering i Norge, noe som vekket min store interesse for teknologi. Jeg begynte å utforske og eksperimentere med alt fra Python-programmering og Linux-operativsystemer til datavisualisering. Konsulentbransjen virket både interessant og givende allerede i studietiden. Man får bred erfaring samtidig som man har muligheten til å spesialisere seg og finne interesseområder man kan mestre.
  4. Hva er du mest spent på når det gjelder din karriere hos Sonat?
    Jeg ser spesielt frem til muligheten til å jobbe tett med dyktige utviklere og ytterligere heve min tekniske kompetanse. Jeg skal gjennomgå kurs for å forbedre mine ferdigheter i Python, AWS og SQL, samt jobbe mer med data engineering - noe jeg virkelig ser frem til! Samtidig vil jeg ivareta det forretningsmessige aspektet, da jeg skal jobbe i skjæringspunktet mellom teknologi og forretning.
  5. Er det spesifikke teknologier, verktøy eller plattformer du er spesielt dyktig på?
    Jeg har bred kompetanse og trives i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi. Jeg er sterk på struktur, analyse og strategi, og har en god forståelse av teknologi på et overordnet nivå.
  6. Ser du for deg spesifikke typer prosjekter eller teknologier du ønsker å jobbe med?
    Jeg kan både settes på prosjekter som prosjektstøtte og i rollen som prosjektleder. Etter hvert ønsker jeg å bygge opp ytterligere teknisk kompetanse og skape tillit til å jobbe i data engineering-roller.
  7. Hvordan holder du deg oppdatert på de nyeste teknologitrendene?
    Jeg holder meg oppdatert på de nyeste teknologitrendene gjennom aktive deltakelser i IT-miljøer og kompetansehus som for eksempel Sonat. I tillegg leser jeg jevnlig kode24 og andre bransjespesifikke nyhetskilder for å få med meg det siste innen teknologien.
  8. Hva er dine forventninger og mål for din rolle i Sonat? Hva håper du å oppnå?
    Jeg har forventninger om å bidra med kvalitet, innsats og et sterkt ønske om å lære i mine prosjekter hos Sonat. Jeg håper å utvikle min kompetanse og bygge tillit, slik at jeg kan støtte utviklere mer innen data engineering og programmering. Mine mål er å lære mye, bli flinkere og å få støtte og oppmuntring i denne prosessen. Jeg ser frem til å jobbe i et miljø hvor jeg kan vokse og utvikle meg faglig, samt bidra til felles mål.
  9. Hva er dine faglige mål fremover?
    Jeg har som mål å bli bedre og mer komfortabel med Python-utvikling, slik at det blir en naturlig del av mitt arbeid. I tillegg ønsker jeg å utvikle meg videre innen SQL og datavarehus. Jeg ser også frem til å fordype meg i avanserte data engineering-teknikker og -metodikker, samt utforske bruken av verktøy som AWS for skybasert databehandling.
  10. Hva tror du kunder vil sette mest pris på når de jobber med deg?
    Kunder vil sette pris på at jeg er vennlig og høflig i min tilnærming. Jeg er lett å kommunisere med og har en åpen holdning, noe som gjør samarbeid smidig og produktivt. Jeg er dyktig i å forventningsstyre andre og kommuniserer tydelig, slik at alle er på samme side. Jeg er ikke redd for å komme med innspill og mener ingen ideer er dumme – tvert imot, de kan ofte bygges videre på for å finne de beste løsningene.
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment