Hero

Når barn fra hele verden møtes, blir det magi. DET støtter vi - er du med?

Av Arild Johan Takvam

Publisert 01.05.2023

I 1950 ble organisasjonen Children's International Summer Villages (CISV) stiftet i Ohio, USA, basert på en idé om at hvis barn fra ulike deler av verden treffes, lærer om hverandres kulturer og blir venner, vil de vokse opp som forkjempere for en mer fredelig verden. I Cincinnati i 1951 ble den første barneleiren arrangert, med deltakere fra Østerrike, Storbritannia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Mexico, Norge, Sverige og USA. Siden den gangen har over 300.000 barn deltatt på over 7.000 leirer i hele verden.

Denne sommeren skal min sønn på 11 år, sammen med tre andre 11-åringer fra Norge og én voksen, på tre ukers CISV-leir i Brasil og følger dermed i fotsporene til sin søster, som var på (pandemi-)leir på Bygdøy skole i 2021 og i Frankrike i 2022 , sin mor (Stavanger, 1991) og sin onkel (Japan, 1982). På leiren i Brasil skal min sønn møte, bli kjent med og lære av og om andre 11-åringer fra Brasil, Canada, El Salvador, Mexico, Frankrike, Thailand, Ecuador, Danmark, Finland, Chile og USA.


Det koster ingenting å delta på leir i regi av CISV, utover reisen. For å få dette til, kreves en innsats fra foreldre - og velvillige sponsorer. I sommer arrangerer CISV Oslo & Akershus barneleir, og én av mine oppgaver som forelder til barn på leir, er å bidra til å skaffe sponsorer. Først og fremst trenger vi (penger til) mat og drikke. Min flotte arbeidsgiver, Sonat Consulting Oslo AS, har sagt seg villig til å dekke ett måltid. Jeg håper flere der ute vil hjelpe oss med å skape en fantastisk opplevelse for de barna som deltar på leiren i sommer. HER kan du finne mer informasjon om CISV - eller ta kontakt med meg på arild.takvam@sonat.no for å støtte årets barneleir du også!

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment