Hero

Sonats Jonny Klemetsen Nominert til Årets Entreprenør i Vest

Av Geir Lillebø

Publisert 15.11.2023

Planen
Når vi spør Jonny om han så for seg denne suksessen for elleve år siden, svarer han med et smil "- Hehe, nei jeg tror ikke jeg hadde klart å se for meg alt det fine som har skjedd de siste 11 årene. Hovedtanken var at vi skulle bygge et selskap der vi kan utvikle dyktige fagfolk innen digital teknologi og senere design. Vi ville skape en arbeidsplass som tilfører konsulenter verdi i form av faglig og personlig utvikling. Sonat skulle være og er nå blitt til en av de mest kompetent samarbeidspartnerne for våre kunder i deres digitaliseringsarbeid."

Grunder
Jonny er kjent som daglig leder for Sonat i Bergen og Oslo, men hans entreprenørånd strekker seg langt utover. Han har vært drivkraften bak oppstarten av helse tech-plattformen Youwell og innovasjonsbyrået These Ways, bygget fra grunnen av med egen kapital.

Jonny deler hemmeligheten bak sin suksess, "Å lykkes med et selskap handler mye om å forstå markedet, bygge tillit hos kundene, og ha en balanse mellom risikovilje og faglig engasjement."

Utfordringer og skapende drivkraft
Til tross for suksess, innrømmer Jonny at veien ikke alltid har vært enkel, spesielt under pandemien. Men det er hans visjon og utholdenhet som har vært drivkraften. "Mitt drivstoff er å se at mennesker rundt meg lykkes og vokser med utfordringer," sier han.

Sonat som Jonny ledet kom styrket igjennom pandemien.

«Jeg har vel tidlig innsett at dette ikke er en sprint. Man ha mye utholdenhet og tålmodighet til for å utvikle et selskap over tid. For å klare det så må man også akseptere å leve i stor grad av usikkerhet i et marked som går i bølgedaler.»

Kåringen og fremtiden
Verdiskaping i Vest vil avholde kåringen av regionens EY Entrepreneur Of The Year den 30. november 2023 i Frescohallen. Jonnys visjon for Sonat er klar: å fortsette å vokse og bidra til den digitale transformasjonen av næringslivet.

Vi hos Sonat, Youwell, Figment og These ways slutter oss til lykkeønskningene fra kunder og kollegaer og krysser fingrene for Jonny og de andre kandidatene til Årets Entreprenør i Vest.

Kåringen avholdes:

Torsdag 30. november 2023 kl. 18.00-22.00 | Frescohallen

Er du nysgjerrig kan du lese mer om kåringen på www.eoy.no

Hero
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment