Henrik Nyhus+47 907 80 670

henrik.nyhus@sonat.no


Henrik jobber som senior data scientist i Sonat med bakgrunn i statistikk fra LMU München og UiO.

Han har en sterk kompetanse innen multivariat statistisk dataanalyse, data wrangling, visualisering og romlig statistikk.

Henrik har over seks års erfaring fra transport, retail, maritime samt og olje- og energibransjen med ekspertise i tilstandsovervåking. Han jobber med systemarkitektur, skalerbare maskinlæringsplattformer og automatiserte rapporteringssystemer. Henrik er opptatt av integritet, struktur og flyt av data, hvor enkle løsninger fremfor lettvinte er hans mantra. Han har to store verktøykasser: R og Python.

Work hard, play hard. Når Henrik ikke er på jobb er han stort sett å finne i et telt på Vikafjellet. Topptur, speed- og paragliding, packrafting og seiling er stikkord.

Henrik valgte Sonat for bli en del av vestlandets sterkeste data science-miljø hvor han kan jobbe på spennende prosjekter.


Min ekspertise

Statistisk dataanalyse og maskinlæring

 • ARTIKKEL

  Er maskinlæring noe for deg?

  Maskinlæring er et uttrykk som blir mye brukt og kan høres imponerende ut, men hva er det egentlig? Og hva er verdien av maskinlæring? I denne artikkelen ønsker jeg å sette maskinlæring i sammenheng sammen med noen andre lignende teknikker, fortelle noen historier fra virkeligheten, og advare mot noen fallgruver.

  Les mer
 • ARTIKKEL

  Ny kollega for oss i Sonat

  Det er med stor glede at vi kan ønske Henrik Nyhus velkommen som ny kollega i Sonat Consulting Bergen AS. Han har sin første arbeidsdag 1. september 2018.

  Les mer