Henrik Nyhus
Artikler

Henrik Nyhus


+47 907 80 670

henrik.nyhus@sonat.no


Henrik jobber som senior data scientist i Sonat med bakgrunn i statistikk fra LMU München og UiO.

Han har en sterk kompetanse innen multivariat statistisk dataanalyse, data wrangling, visualisering og romlig statistikk.

Henrik har over seks års erfaring fra transport, retail, maritime samt og olje- og energibransjen med ekspertise i tilstandsovervåking. Han jobber med systemarkitektur, skalerbare maskinlæringsplattformer og automatiserte rapporteringssystemer. Henrik er opptatt av integritet, struktur og flyt av data, hvor enkle løsninger fremfor lettvinte er hans mantra. Han har to store verktøykasser: R og Python.

Work hard, play hard. Når Henrik ikke er på jobb er han stort sett å finne i et telt på Vikafjellet. Topptur, speed- og paragliding, packrafting og seiling er stikkord.

Henrik valgte Sonat for bli en del av vestlandets sterkeste data science-miljø hvor han kan jobbe på spennende prosjekter.


Min ekspertise

Statistisk dataanalyse og maskinlæring

 • ARTIKKEL
  Stor oppslutning om oktoberfagdag i Bergen

  Oktober fagdagen var av det omfattende slaget. Det er også første fagdag hvor vi var delt i 2 fagspor i Bergen + 1 fagspor på Voss. Temaene var spennende med Svelte, Event sourcing og Maskinlæring. Som vanlig var det foredragsholderne som lærte mest siden en fagdag krever gode forberedelser.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Ny kollega for oss i Sonat

  Det er med stor glede at vi kan ønske Henrik Nyhus velkommen som ny kollega i Sonat Consulting Bergen AS. Han har sin første arbeidsdag 1. september 2018.

  Les mer
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment