Hero

BOB - DET ER LURT Å BLI MEDLEM 

Arbeidsoppgaver

Vi har hatt ansvar for arkitektur, oppsett og utvikling av dataplatform og API basert på Microsoft Azure. Arbeidet bestod i planlegge, strukturere og implementere en katalog med .NET Core REST-apier som fungerer som kjernen i nye utviklingsprosjekter hos BOB.

Vi har også utviklet en PWA (Mobil- og webapp) for BOB sine medlemmer.

Formål og løsningsbeskrivelse

Planlegge BOB dataplattform arkitektur og opp sett basert på Microsoft Azure. Utvikle ny mikrotjenestearkitektur som backend for nye produkter og tjenester hos BOB. Kontrakter ble utarbeidet etter OpenAPI spesifikasjon og inndelt etter de forskjellige domenene til BOB. Det ble også bygget en CI/CD pipeline med Azure DevOps for å støtte smidig og hyppig deploy av både IaC (Infrastructure-as-Code) med terraform og kode mot utvikling- og produksjonsmiljøer i Azure.

Utviklingen av PWAen ble gjennomført I etterkant av et tjenestedesign forløp. Agile utviklingsmetodikk med bruk av kanban-board med prioriterte oppgaver. Brukerne var sterkt involvert i prosessen.

Teknologier brukt

Azure, Azure DevOps, Azure Functions, terraform, .NET Core, React/Redux, Forgerock


Effekter

Arkitekturen fungerer som backend for MittBOB som gikk live 5. mai 2020, men også for diverse interne tjenester og integrasjoner. Arkitekturen ligger som grunnlag for nye IT-initiativ hos BOB og er bidragsgivende for en ambisiøs strategi for digitalisering hos BOB.

PWA løsningen gikk live tirsdag 5.mai 2020 og migrerte over 40 000 eksisterende medlemmer til ny løsning. Etter release kan BOB konsentrere seg enda mer om nyvinning og innovasjon i et miljø de har kontroll på. Medlemmene fikk et nytt moderne utseende å forholde seg til på app og web. Releasen kan anses som startskuddet for å realisere ideene og visjonene BOB har for sine medlemmer.

Vi fortsetter vårt samarbeid med BOB og gleder oss til å følge denne fremoverlente oppdragsgiveren fremover.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment