Hero

Fagdag i mai - Rust og Fasilitering

Publisert 08.06.2021

Etter flere digitale fagdager siste året, var det gledelig å kunne møte kolleger igjen på siste fagdag. 28. Mai gjennomførte vi fysisk fagdag ved å spre oss på 4 ulike lokasjoner.

Hovedsporet for dagen var Rust, og Dag Østgulen Heradstveit, Marius Skaar Ludvigsen, Ravn Ivarson og Ricki Sickenger ledet dagen på mesterlig vis fra auditoriet i Grieg Gaarden. Fra de ulike lokasjonene kunne man følge presentasjonene på Zoom, før man løste oppgaver i fellesskap.

Rust har toppet Stack Overflow sin Developer Survey siden 2016 som det mest elskede språket og er språket flere og flere prater om. Et moderne og ergonomisk språk med tooling i verdensklasse, spekket med egenskaper og resultater fra moderne forskning på programmeringsspråk. Opprettelsen av Rust Foundation sementerer Rusts posisjon som en seriøs utfordrer til andre språk som tas på alvor av noen av de største IT-bedriftene verden over. Rust er allerede i bruk hos giganter som Discord, AWS og Azure. 

Jonny Klemetsen, Thomas Mellin-Olsen og Geir Lillebø arrangerte dagens andre spor, Fasilitering. Her vektla vi litt om hva faget fasilitering omfatter av ferdigheter, teknikker og metoder. Vi fikk også delt erfaring med fasilitering av digitale workshops. Her bidra Kaya Steen med energi og kloke betraktninger om bruk av Miro som fasiliteringsverktøy. Vi fikk også trent på fasilitering av visjonsworkshop der rollene fasilitator, timekeeper og dokumentør ble øvet på.

Vi avsluttet fagdagen på tradisjonelt vis. Denne gangen først en god matbit på 26 North og deretter kalde øl på takterrassen i Grieggården.

Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad