Jonny Klemetsen
Artikler

Jonny Klemetsen


+47 982 19 551

jonny.klemetsen@sonat.no


Jonny er grunder og daglig leder i Sonat Bergen.

Han startet IT karrieren på gutterommet i 1980 da han fikk sin første datamaskin som var en TI 99/4A De første utviklingsprosjektene var spillutvikling på hjemmedatamaskinen. i 1984 gikk turen til NTNU hvor han tok en master i Marinteknikk.

Som daglig leder i Sonat er Jonny opptatt av at ansatte i Sonat får den nødvendige støtte til å kunne utvikle seg som fagperson og menneske. Jonny trives i hverdagen at å se at andre lykkes. Det kan være seg gode kollegaer eller kunder.

Fritiden brukes til å lade batteriene med musikk, fotball på TV eller trening der løping og vekttrening er hovedaktiviteten.

Har en datter som også er teknologiinteressert og tatt en utdannelse innen matematikk på NTNU.


Min ekspertise

Daglig leder

Programledelse, prosjektledelse, serviceledelse, salgsledelse, mål- og strategiplanlegging, IT planlegging og prosessutvikling.

 • ARTIKKEL
  April: Fagdag i vektordatabaser og generativ AI

  En ny fagdag med AI som tema kan være å repetere tidligere fagdager. Men innen dette området går utviklingen så raskt at en oppdatering i temaet er helt nødvendig. Og hvilke fagdag det ble; mange snakket om at dette var en av de beste gjennom tidene. Takk til Nicholas Mowatt og Malik Aasen for vel gjennomført dag.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Sonat etablerer et datterselskap i Trondheim

  Sonat ønsker å være til stede i de store byene i Norge og nå etablerer vi et datterselskap i Trondheim. Vi ønsker Nadeem Qureshi velkommen som daglig leder sammen med partner Arve Nygård som også vil utgjøre endel av ledelse i Trondheim i første fase.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Februar fagdag med 2 spor

  Fagdagene er viktige for oss for å skape en god møteplass for nettverksbygging og faglig oppdatering. Februar var viet til to tema: IoT og social networking.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  New chair of the board in Sonat

  It is a great pleasure to be able to welcome Bente Sollid Storehaug to the Sonat team as the new chairwoman.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Årets første Fagdag

  Årets første fagdag i Oslo og Bergen hadde preg av en hacathon med innlagte konkurranseelementer. Det ble lite tid til mat og drikke og full fokus på å lage verdens beste romskip.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Sammen.no - Nytt nettsted for Studentsamskipnaden med bistand fra Sonat

  Sammen - Studentsamkipnaden på Vestlandet lanserte denne uken nytt nettsted og er godt fornøyd med vår bistand:

  "Tusen takk til Sonat AS-gruppen for samarbeidet - vi er SÅ fornøyde med vår nye nettside og gleder oss til fortsettelsen". Sitat fra Sammen - Studentsamkipnaden på Vestlandet.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Oktober fagdag med 2 spor

  Høstens fagdag i Bergen ble avholdt i Grieggården. Det var god oppslutning om dagen og den inneholdt to spor: CD/CI og Presentasjonsteknikk.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Haakon Skramstad - Ny kommersiell direktør i Oslo

  Haakon Skramstad er ny kommersiell direktør i Sonat Oslo.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  August fagdag med bredt program

  Ferietiden er over og ny fagdag ble holdt fredag 25. august. Fagdagene er blitt en viktig kulturbærer og utfordrer konsulentene i å forberede, gjennomføre og evaluere hva som skaper den gode opplevelsen på fagdagene. Denne gangen var det tre tema. Et teknologispor, et lavkode spor og et designspor.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Fagdag i juni - tech og softskill

  Siste fagdag før fellesferien ble en kombinasjon av softskill og teknologi. Vi tok for oss grunnleggende konsulentferdigheter i kommunikasjon i team og teknologisporet handlet om sikkerhet i sky og confidential computing.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  VIA equity investerer i Sonat AS

  Sonat har bak seg 10 år med jevn vekst i en bransje som er i stadig hurtigere utvikling. Vi gjør nå et skifte i vår eierstrategi og inngår et partnerskap med VIA equity. At Sonat får med seg VIA som partner er en anerkjennelse av Sonat sin posisjon i markedet og som øker vår kapasitet til å ta nye steg.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Mai fagdag med 3 spor

  Maifagdagen klinket til med hele 3 fagspor: Grunnleggende kommunikasjon, Confidential Computing og Azure Functions m.m

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Fagdag om informasjonssikkerhet

  I januar kom Netsecurity til oss for å holde en workshop om hacking og sikkerhet. Vi ble kjent med og introdusert for de mest vanlige sårbarhetene, og lære å utnytte de. Dagen blir delt i to med en teoridel og en praktisk del. Der den praktiske delen blir Capture The Flag hacke-konkurranse som øvelse på det vi lærte i første del.

  Denne dagen var beregnet for alle og er en innføring i et høyaktuelt tema som alle, og spesielt vi, burde ha et forhold til. Det berører systemer som vi lager, men også hvordan vi opptrer ansvarlig ute hos våre kunder.

  Fagdagen ble avsluttet i god stil med noe å spise og drikke i våre lokaler i C Sundtsgate (Grieggården).

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Julegave 2022

  MS er en diagnose som rammer mange mennesker og preger livet for de som rammes og deres familier. I år har dette kommet oss mye nærmere. Årets julegave fra Sonat går derfor til MS foreningen.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Teknologier vi har jobbet med i 2022

  Hva blir bildet for 2023?

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Stor oppslutning om oktoberfagdag i Bergen

  Oktober fagdagen var av det omfattende slaget. Det er også første fagdag hvor vi var delt i 2 fagspor i Bergen + 1 fagspor på Voss. Temaene var spennende med Svelte, Event sourcing og Maskinlæring. Som vanlig var det foredragsholderne som lærte mest siden en fagdag krever gode forberedelser.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Ny helseapp for sjøfolk

  Gard lanserte 27.oktober Mariners Medico Guide (https://www.medicoguide.no/) som er en akuttmedisinsk guide og app for alle verdens sjøfolk. Det er en komplett guide tilgjengelig for nedlasting på Google Play og Apple Appstore.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Sensommer fagdag i Bergen

  Vi har gjennom snart 10 år nå arrangert fagdager og det har utviklet seg til å bli en dag med flere tema. Nå er vi i gang igjen for fullt i Grieggården med over 40 deltagere på dagens fagdag som inneholdt 2 spor: Teambygging og Relasjonelle ferdigheter for konsulenter.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Fagdag i februar - Bergen tilbake til normalen

  Vi har gjennom snart 10 år nå arrangert fagdager og det har utviklet seg til å bli en dag med flere tema. Etter 2 år med pandemi er vi tilbake til normalen og vi kunne møtes i våre lokaler i Grieggården. Temaene for dagen var erfaringsdeling med CSS & Databaser og Maskinlæring.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Året som straks ble historie

  Et nytt år står på trappen, vi gleder oss til å ta fatt, men først er det fint å kunne se tilbake på året som har gått. 2021 har vært et begivenhetsrikt og annerledes år. Våre to daglige ledere Jonny Klemetsen og Kjell Værøy Ljøstad har sammen sett tilbake på året for Sonat, hva vi har lært og hva vi tar med oss videre inn i 2022.


  Les mer
 • ARTIKKEL
  Håkon stiger ombord

  Håkon er en meget erfarne kar som er velkjent i Bergen blant de som jobber med digitalisering. Håkon har sammen med Feda og Berent første arbeidsdag i dag. Velkommen.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Velkommen til Feda

  Feda har sin første arbeidsdag i Sonat i dag. Vi ønsker han velkommen.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Kan et konsulentselskap drive innovasjon?

  Er det mulig å drive innovasjon i et konsulentselskap? og hvorfor er det viktig? og hvordan kan det eventuelt gjøres?

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Fagdag - Juni - endelig tilbake i vante former

  Junifagdagen ble arrangert med 2 spor hvor vi var samlet på Radisson Bryggen. Fagdagen var også streamet til Oslo og de som ønsket å delta fra hjemmekontor.

  Dagen ble lagt opp til et bredt spekter av tema.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Fagdag i mai - Rust og Fasilitering

  Så var vi neste tilbake for fullt med fagdagkonseptet vårt. Tema var Rust og Fasilitering av Workshops. Vi valgte å dele oss inn i grupper rundt om i byen slik at vi klarte å overholde smittevernhensynet. Det gikk meget bra og avslutningen i sol på terrassen i Grieggården har vi sett frem til i måneder.

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Prosjekteierskap i et PRINCE2 ™ perspektiv?

  Prosjekteierskap i et PRINCE2 ™ perspektiv?
  Hvordan være en god prosjekteier?

  Les mer
 • ARTIKKEL
  Prosessforbedringsspillet

  Prosessforbedringsspillet
  Lær og opplev prosessforbedring på en engasjerende måte

  Les mer
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment