Yngve Villanger
Artikler

Yngve Villanger


91132887

yngve.villanger@sonat.no


Yngve har bakgrunn som forsker på algoritmer, men har de siste ti årene hovedsakelig jobbet med analyse av sensordata. Eksempler på dette inkluderer separasjon og lokalisering av lydkilder i akustiske data, ML-modeller for klassifisering av last og feiltilstander for pumper, og avviksdeteksjon. Han mener at analyseresultater har høyere verdi hvis man kjenner begrensningene i de brukte metodene, kvaliteten på inndata og verifiserer estimerte verdier mot uavhengige målinger. Den beste løsningen er den enkleste og reneste som er i stand til å løse problemet på en tilfredsstillende måte. De siste to årene har han hatt ansvar for å utvikle et Azure-basert tilstandsovervåkingssystem for roterende maskiner for det maritime segmentet. Dette har gitt Yngve erfaring med å lede driften av skybaserte løsninger, containerbaserte løsninger og kontinuerlig integrering og utgivelse av nye løsninger.

I flere år jobbet han som forsker på algoritmer ved Universitetet i Bergen. Hovedfokuset i forskningsarbeidet var å beskrive teknikker som utnytter strukturer i inndataene for å forbedre kjøretiden.


Min ekspertise

Utvikling, arkitektur og analyse.

  • ARTIKKEL
    August fagdag med bredt program

    Ferietiden er over og ny fagdag ble holdt fredag 25. august. Fagdagene er blitt en viktig kulturbærer og utfordrer konsulentene i å forberede, gjennomføre og evaluere hva som skaper den gode opplevelsen på fagdagene. Denne gangen var det tre tema. Et teknologispor, et lavkode spor og et designspor.

    Les mer
Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi
Environment