Hero

Verdien av initiativ!

Publisert 29.09.2021

En av våre viktigste arenaer er fagdagene. Hver måned samles vi en hel arbeidsdag for faglig påfyll og sosialt samvær. Tema for disse dagene varierer fra kompleks teknologi og maskinlæring til “mykere” temaer som relasjonsledelse og tjenestedesign. Etter fagdagen går vi ut og spiser sammen og er sosiale.

En annen viktig arena, er alle arrangementene hvor vi inkluderer følge og familien til de ansatte. Vi har sommerfest, julebord og utenlandstur som inkluderer følge, samt en vintertur som også inkluderer barn og kjæledyr. På disse turene bygges det tette bånd, og vi blir kjent med andre sider av kollegene våre. Vi får se dem som familie-mennesker og får bli kjent med de folkene som betyr aller mest for dem.


For å skape tilhørighet involverer vi våre ansatte når vi utarbeider strategier og planer. Vi har mange ansatte i styret, men vi har også hver høst en dag hvor vi går gjennom de viktigste punktene i handlingsplanen vår. Det hjelper oss å stake ut en retning som våre ansatte ønsker og som de føler et eierskap til. I fjor kom følgende kommentar fra en av våre mest erfarne konsulenter, etter at jeg hadde presentert en oppsummering av strategidagen vår: “Jeg synes ikke dette skiller seg vesentlig fra strategien i andre bedrifter jeg har jobbet i, men fordi jeg har vært med på å lage den føler jeg at den er min”. Den kommentaren gjorde meg veldig glad.

HØSTTUR TIL SVALBARD

Det er heldigvis slik at de som jobber i Sonat er aktive og fulle av initiativ. Vi gjør det vi kan for å støtte initiativ som kommer i fra enkeltpersoner. Som her for noen uker siden, da en kollega lurte på om det var flere som kunne tenke seg å være med på “Toughest Holmenkollen”og forsere en 7km lang hinderløype som avsluttes med å klatre opp unnarennet på Holmenkollbakken.

TOUGHEST

På kort varsel slang ca en tredjedel av konsulentene våre seg med. Og til og med jeg, som både har høydeskrekk og en kropp som ikke egner seg for hinderløyper, fikk være med og bidra. Heldigvis med en litt mer bedagelig oppgave: Å være fotograf. Slike initiativ er gull for en arbeidsgiver. Det skaper lagånd og gode relasjoner at folk stiller opp på eget initiativ og gjør ting de synes er kjekt sammen. De var mange ømme ingeniør-muskler etter løpet, en overtråkket ankel og en øm hofte etter et ublidt møte med et hinder. Men alle kom seg i mål, og hadde opplevd noe veldig artig sammen.


Bergen
C. Sundts gate 17-19
5004
Kontaktperson
Jonny Klemetsen
Oslo
Universitetsgata 2
0164
Kontaktperson
Haakon Skramstad
Trondheim
Olav Tryggvasons gt. 40
7011
Kontaktperson
Nadeem Qureshi